Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Galaksiler 'yamyam' çıktı

Galaksiler 'yamyam' çıktı



Avrupa Güney Gözlemevi'nce hazırlanan bir araştırma, evrenin ve galaksilerin gelişimiyle ilgili bilinmeyen veriler ortaya çıkardı.

DW Türkçe
Konuyla ilgili Avrupa Güney Gözlemevi'nden (ESO) yapılan açıklamada, Şili'de bulunan gelişmiş VLT teleskoplarıyla dünyaya 9 ve 11 milyar ışık yılı uzaklıktaki galaksilerin incelendiği belirtildi.

"Astronomy & Astrophysics" dergisinin yeni sayısında yayımlanacak araştırmanın sonuçlarına göre, galaksiler, evrenin ilk dönemlerinde galaksiler arası boşluğu yutarak genişledi.

"CÜCELERİ" YUTTULAR
Gökada olarak da bilinen galaksiler, evrenin daha sonraki dönemlerinde uzmanların "kozmik yamyamlık" olarak tanımladığı genişleme yöntemine yöneldiler. "Yamyam" galaksiler, "cüce" galaksileri yutarak büyüdüler.

Thierry Contini liderliğindeki bir grup astronom tarafından Fransız Astrofizik Araştırmalar Merkezi (IRAP) bünyesinde hazırlanan araştırmayla ilgili ESO tarafından yapılan açıklamada, "Araştırma sonuçları evrenin ve galaksilerin ilk dönemlerinin anlaşılmasına önemli katkı sunmaktadır" denildi.


Bilim ve Teknoloji

MollaCami.Com