Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sultan İkinci Murad Han'ın Vasiyetnamesi

Cenab-ı Hakk’a hamd ve Rasülüne salat ve selam olsun.

Her nefis gibi, Sultan Murad da ölümü tadacaktır. Zira Hak Teala buyuruyor ki: ‘’küllü nefsin zâigatül mevt’’ ve her nefis bu âlemden öbür âleme intikal edecektir.

Peygamberimiz’in emri üzere Müslüman olan kimseye yakışan odur ki, vasiyet edecek şeyi varsa, doğru olanı odur ki, önceden vasiyetini yazıp yanında saklaya. Vasiyetim olsun ki;üçte bir malımdan on bin altın ayrılarak bunun üç bin beş yüz altını Mekke-i Mükerreme ve üç bin beş yüz altını Medine-i Münevvere fakirlerine dağıtıla.

On binden geri kalan üç bin altının beş yüzü yettiği kadar Kâbe ile Hatim arasında yetmiş bin kere Kelime-i Tevhid okuyacak olanlara ve hatim okuyanlara ve diğer beş yüz altını da Medine-i Münevvere’de Mescid-i Şerif’te Ravza-i Mutahharaya karşı yetmiş bin kere Kelime-i Tevhid okuyacaklarla Kur’an hatmedeceklere yettiği kadar dağıtıla.

Diğer geri kalan iki bin altının bin beş yüzü Kudüs-i Şerif fakirlerine ve en son kalan beş yüz altını da Kubbe-i Sahra’da ve Mescid-i Aksa’da Keime-i Tevhid okuyanlara verile. Bu vasiyetimi her ki değiştirirse Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların laneti onun üzerine olsun.


Cenab-ı Hakk’a hamd ve Rasülüne salat ve selam olsun.

Peygamberimiz’in emri üzere Müslüman olan kimseye yakışan odur ki, vasiyet edecek şeyi varsa, doğru olanı odur ki, önceden vasiyetini yazıp yanında saklaya.


Allah (c.c.) razı olsun.Çok mühim bir konu.
Ecdadımız vatani aslisine ne güzel yatırım yapıyor.Vasiyetname yatırımın ne derece büyük olduğunu gösteriyor.
Ne acaib bir hal bir tarafta ise "türkülerle gömün beni" diye vasiyet eden,alkışla,çalgı,çengi ile gömülmek isteyen, hangi dinin mensubu,hangi ecdadın evladı meçhul bir güruh.
Yine de fırsat elden gitmeden Rabbım onlara da hidayet nasib eylesin.


Tarih

MollaCami.Com