Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


öyle bir dua ki

Hz. Ali rasülümüzden s.a.v nakletti Hakikat şu ki Cibril a.s Rasülüllah efendimize geldi. Cebrail a.s Rasülümüzün yanında iken Ebu Zer çıka geldi.
Cibril a.s Ebu Zer’e baktı, Ya RasulAllah ben bu zatı tanıyorum bu Ebu Zerdir dedi.
Rasülümüz buyurdu:
—Ey Allah’ın emini ey Cebrail siz Ebu Zer’i nerden tanıyorsunuz.
—Evet, Ya RasulAllah seni hak ile peygamber gönderen Allah’a yemin ederim ki sema arasında Ebu Zer tanınmıştır.[Yani ehli arzda tanındığından, melekler arasında daha fazla tanınmıştır.]
—Rasulümüz; Bu fazla tanınması ne içindir?
—Yaptığı duadan dolayıdır. Melekler onun yaptığı duaya hayran kalmışlardır. Ya RasulAllah sen yaptığı o duayı ona sor.

Rasüllulah efendimiz, Ya Ebu Zer senin yaptığın bir dua var mıdır?
—Ebu Zer; Ya RasulAllah anam babam sana feda olsun ki var. Bana kimse öğretmedi o duayı. Ancak o dua on cümledir o duayı Rabbim bana ilham etmiştir. Ben o dua ile her gün 2kere dua ediyorum. Kıbleye dönüyorum uzun müddet tespih ediyorum. Ona hamd ediyor tekbir getiriyorum.

Senin ümmetinden bir kimse o dua ile dua etmeye görsün, ancak onun günahları af olunur ki onun günahı denizköpüğünden daha fazla, yerdeki topraktan daha fazla olsa bile. Senin ümmetinden bir kimse bu dua ile mevlasına kavuşmaya görsün, o kimseye cennet âşık olur.

Allaümme innii es’e lüke iimaanen daaimen ve es’e lüke kalben haaşian, ve es’e lüke ılmen naafian, ve es’e lüke yakıiinen saadigan, ve es’e lüke diinen gıyemen, ve es’elükel afiyete min külli beliyyeh, ve es’e lüke temaamel aafiyeh, ve es’e lüke devaamel aafiyeh, ve es’elükeş şükra alel aafiyeh, ve es’elükel ğinaa alennaas.

Ey benim Allah’ım ben senden, son nefeste çalınmayacak daimi bir iman, huşuu sahibi feyizli bir kalp, menfaat veren bir ilim, dosdoğru sadık olan kesin iman, dosdoğru din, her beladan afiyet, afiyetin tamamı, afiyetin devamını, afiyete karşı şükür etmemi, insanlara karşı tok gözlülük istiyorum.

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun.


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun.

sizlerden rabbim razı olsun kardeşler

Çok güzeldi, teşekkürler...


sizlerden rabbim razı olsun kardeşler

sizlerden de kardeşim


[youtube=425,350][/youtube]


Çok güzeldi, teşekkürler...

Allah razı olsun...

Cok tesekkürler

Allah cc razı olsun kardeşim.

Allah razı olsun kardeşim...


Dualar

MollaCami.Com