Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yürüyüş

Yürüyüş

Yürüyüş size çoğu egzersizde bulunmayan bir imkan sunuyor; harcama yapmadan, fazla efor sarf etmeden spor yapma şansı.


Tempolu ve düzenli bir yürüyüşle kalça ve bacak kaslarınızla birlikte kol kaslarınızı da çalıştırıp güçlendirebilirsiniz. Yürüyüş yapmak için önceden büyük planlar yapmanıza gerek yok, tek yapmanız gereken kendinizi bulunduğunuz kapalı ortamdan dışarı atmak ve ayaklarınızın sizi götürdüğü yere gitmek.

Kolay, sade ve güvenli:

Yürüyüş hemen hemen herkesin yapabileceği bir egzersiz. Gündelik hayatınızın bir parçası olması gereken yürüyüş genç yaşlı her insanın keyif alabileceği bir aktivitedir. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde yürüyüş yapabilirsiniz ve bunun için özel bir eğitim almanız ya da belirli bir yeteneğe sahip olmanız gerekmez. Parkta, bahçede, özel parkurlarda, aslında herhangi bir açık alanda yürüyebilirsiniz. Aynı zamanda yürüyüş, en güvenli aerobik egzersizidir.

Düşük maliyetli:

Yürüyüş yapmak için tek ihtiyacınız olan ayak sağlığınızı koruyacak, rahat bir çift yürüyüş ayakkabısı. Özel kıyafetlere, aletlere, kondisyon makinelerine, spor salonlarına ihtiyaç duymadan, bir eğitmenin gözetiminde olmak zorunda kalmadan kendi başınıza yapabileceğiniz bir egzersiz.

Tek başına aerobik:

Tempolu yürüyüş size koşmanın, bisiklete binmenin, yüzmenin ve dans etmenin kazandıracağı dinamizmi sakatlanmalara maruz kalmadan elde etme imkanı sunar. Uygulaması diğerlerinden çok daha kolaydır. Yürüdükçe oksijen kapasitenizin arttığını hissedecek ve daha çok yürümek isteyeceksiniz.

Kilo kontrolü için ideal:

Yürüyüş, doğru beslenmeyle birlikte ideal kilonuza ulaşmanızı sağlayacaktır. Tempolu bir yürüyüş sayesinde bazal metabolizmanız, kalp atışlarınız ve solunum oranınız artacaktır. Oksijen oranındaki artış, fazla kalorilerin yakılmasını sağlar. Bir saatlik bir yürüyüşle temponuza bağlı olarak ortalama 300-350 kalori yakabilirsiniz. Eğer yokuş yukarı yürüyorsanız kalori kaybınız daha da fazlalaşacaktır.

Kas yapınızı geliştirir:

Yürüyüşün diğer bir özelliği de kas yapınızı ve kas gücünüzü geliştirmesidir. Kalçalarınızı, bacaklarınızı, karnınızı güçlendirir ve şekillendirir.

Stres atıcı:

İster müzik eşliğinde ister kuş sesleri içinde yürüyün. Yürüdükçe kendinizi daha enerjik, daha mutlu, daha huzurlu hissedeceksiniz. Uyku düzeniniz bir sisteme oturacak ve kendinizi hiç olmadığınız kadar iyi hissedeceksiniz.

Tesekkürler firdevs kardeşim :)

rica ederim okuduğunuz için ben teşekkür ederim


Tesekkürler firdevs kardeşim :)

rica ederim ecrin kardeşim okuduğunuz için ben teşekkür ederim


Spor

MollaCami.Com