Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir yanlış her doğruyu götürür!



Avizesini parlatıyor sahibi ve ışığı binlerce huzmeye ayırsın diye kristal toplar sarkıtıyor boşluğa... Eskilerini sökerek en yeni ampullerden takıyor duylara... Orta çembere bitişik daha küçük avizeler de var ve onlardaki ampuller de zor sayılabilecek kadar çok ama hepsi de aynı hatta bağlı.
Asla hata istemiyor, titizleniyor, işinin uzmanı olan ev sahibi. Masraftan kaçınmıyor, zaman çalmıyor, tembellik yapmıyor. Doğru da yapıyor...
Yanlış olan ise şu: Binlerce ampullü muhteşem avizenin elektrik hattı kopuk!
*
Faciayı düşünebiliyor musunuz? Her şey var, ama bir şey yok!
Yani o bir tek şey olduğu için ve ancak o olduğu sürece kıymeti var diğer yapılanların...
Yoksa o adamın bütün çabaları; hava kararıncaya kadar geçecek süre boyunca kendisini izleyenlere hava atmaktan bir adım öteye geçmeyecek!
*
Yoksa bu; bir okul sınavından daha mı az önemli?
O bir yanlış ya her doğruyu götürüyorsa!..
Dünya işlerinde üç beş yanlış en fazla bir doğruyu götürür. Sonsuzluk yolunda, bir yanlışın her doğruyu götürebileceğini bilen kişi, hiç dikkat etmez mi? Gâvur bozması fıkralarda; imanının (inanan kişi olmasının) en temel kaideleriyle alay edilmesine güler mi?.. Cennetin kapısında (hâşâ, asla öyle değil) beklediği, gelenlere de güya “oğlum” dediği ve kendisiyle güya pazarlık da yapıldığı söylenen bir tanrı imajına... Cehennem kapısında kandırılıp atlatılmaya çalışılan Zebani melekleri imajına... Yanlış aranmaya çalışılan kutsal kitaplar ve saf yerine konulmaya çalışılan peygamberler imajına... Saçma tasvirlerle hafife alınmaya çalışan ahiret günü, sırat köprüsü, mizan terazisi, kader, Münker/Nekir gibi konuları hafife almak için uydurulmuş ahmakça esprilere neden karşı çıkmaz?
Ve nasıl gülerek, çocuklarına öğretir!
*
Bir yanlış her doğruyu götürür bazen.
Avizenin bin lambası bir işe yaramaz, eğer kablo kesikse!

Muammer Erkul


alıntıdır

Avizenin bin lambası bir işe yaramaz, eğer kablo kesikse!

Dilim bile varmıyor gerçeği söylemeye, insan kendini birşey sanır Rabbine kafa tutar.
Pişmanlıgına, günahına bakmaz hasımlı düşman kesilir
Oysa bir değerimiz yok Yaradan yanında ŞÜKÜR ve dua ne beklersin daha!
Yaratmayı dileyip dünyaya gelmemiz bile şükür için yeterli ya verdikleri?
Rabbim onunla olan bağlantımızı kesmesin yoksa.... pişmanlık altında titrersin
Teşekkürler Laleee

Adam avizeye o kadar vakit ayirabiliyorsa herhalde elekrik baglantisinin olup olmadigini ilk önce kontrol edecektir, sonra isine devam edecektir, yoksa bütün yaptiklarinin ise yaramayacagini bile bile devam eden sadece allahin verdigi akili kullanmayanlar olur.
Ben size kitablari ( peygamberleri ) göndermeseydim bile, siz beni verdigim akilla bulurdunuz.
Allahin insana en büyük hediyesi akilidir , sadece bunun için ne kadar sükretsek hakkini veremeyiz, kuranin bir çok yerinde aklinizi kullanmiyormusunuzun, bir çok kere tekrarlanmasi tesadüf degildir, kullanmayanlarin üzerinede pislik.... yigdiririz da kullanmayanlara ikazi degilmi, ilk müslümanlardan hz Ali kadar aklini kullananlardan eylesin rabbimiz hepimizi.

İşte orda durun kardeşim. Adam avize ile ilgileniyor hat kopuksa ne işe yarayacak ??? akıla göre önce kaployu kontrol etmesi gerekir ama akıl edemiyor, hatta gerekli bile görmüyor avizeye suç buluyor (bunu akıllılar anlar)
Şimdi asıl anlatılmak istenen: Allah ile bağlantın koptumu , kendine ne özen gösterirsen göster işe yaramaz ışığın yanmaz
senden güzel bir insan olmaz, yani yanmayan lamba gibi işe yaramaz
Ama önce kaployu arayacaksın yani Allah ile irtibat kurmaya o'nu bulmaya anlamaya çalışacaksın, eğer bunu başardıysan aynı Avize gibi Parlayacaksın görenler hayran kalacak...
Yoksa akıllıda olsa hep suçu avizeye vuracak niye yanmıyorsun yansana ışık saçsana ;)
İşte böyle her hikayede Rabbimi anlamak Yaşamak bu bence yoksa ye , iç, çalış buna mı geldik dünyaya?
Anlamaya bulmaya hadi Allah aşkına aç kalbini akıl demeyin bana
Akıl ama kalbini kat yanına o zaman Harika bir dünya ..... denemesi bedava Peygamber söyledi bunu 1431 sene evvvel tüm insanlığa.... Rabbim Harikasın ne olur herkes seni bulsun , boş bırak cehennemi sende (bakma gevezeliğime zalimden öç almak sözün var seninde)


Serbest Kürsü

MollaCami.Com