Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hz. Nuh a.s. ve Titanic

İlgimi çeken bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim... Yanlış izleri takip etmememiz dileğiyle...

Eminönü vapuruyla Üsküdar’a geçiyordum, bir yaz günü. Yaz sıcağında, İstanbul’da en keyifli anlardan birisi olsa gerek, vapur yolculuğu. Önümde bir baba, iki kızına sarılmış denizi seyrediyordu. Kızlardan birisi babasına yaklaştı ve “Babacığım Titanic yapalım mı?” dedi. Baba tebessüm ederek kızına arkadan sarıldı, ikisi birden kollarını açtılar.

Titanic filmini izleyenler bu sahneyi hatırlarlar. Henüz lise çağlarına gelmemiş olan kız çocuğu da, Titanic filmindeki o malum sahneden esinlenmişti. Vapurla yolculuk yaparken, denize doğru bakarken, zihninde canlanan şeylerden birisi bu sahne olmuş.

Evladına sarılmış babayı ve kızını seyrederken, kendi kendime düşündüm. Bu kız çocuğu vapura binip denizi seyrederken, niçin aklına Yunus (as) veya Nuh (as) gelmiyor da, Titanic filmi geliyor?

Bunun suçlusu Titanic filmini çekenler mi, pazarlayanlar mı, yayınlayanlar mı? Yoksa, evladına Yunus (as)’ı ve Nuh (as)’ı sevdirmeyen anne babası mı?

Asrın idrakine söyletmeli…

“Nuh (as)’ın hayatını muhteşem bir senaryo ile gençlere sevdirmek” gibi projeler üzerinde çalışmalar yapmaya mecburuz. Türkiye’de dindar camia bazı şeylerin dengesini bir türlü kuramadı. Teknolojiye, düşman – şeytan gözüyle bakıldı yıllarca. Çocuklara ve gençlere “teknolojiyi faydalı bir biçimde kullanma bilinci” vermeyi beceremeyince, işin kolayına kaçtık. “Teknoloji ve Televizyon şeytan işidir!” diyerek işin içinden kaçmaya çalıştık.

Otuz yıldan fazla bir süredir, Çağrı filminden daha güzel bir film çekemedik. Çağrı filminin müziği, hala hepimizi, Allah Resulünün yaşadığı çöl iklimine götürüyor. Çünkü çağrı filminin müziğini yapan kişi, aylarca çölde kalarak o duyguyu hissetmeye çalışmış.

Müzik dinleyenlere “Kulağınızdan erimiş demir akıtılacak cehennemde” diyenler, çocuklarının rap müziği dinlemesine engel olamıyorlar.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, sadece İstiklal Marşı şairi olarak tandık yıllarca. Daha yakından tanıdıkça, ne kadar büyük bir fikir adamı olduğunu daha iyi anlamaya başlıyorum. Son günlerde “Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhamı / Asrın idrakına söyletmeliyiz islamı…” mısraları dilimden düşmüyor.

Yaşadığımız yüzyılın malzemelerini kullanmadan bu asrın insanına, gençlerine ulaşma konusunda ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığımızı anlamak zorundayız. Asrın idrakine söyletmeli teknolojiyi, asrın idrakine söyletmeli müziği, asrın idrakine söyletmeli Televizyonu….

Mehmet Akif üzerine “Muzdarip şair Mehmet Akif” başlıklı bir yazı kalem alan değerli büyüğüm Yılmaz BEKLER’in kullandığı ifadeler, Mehmet Akif’i daha yakından tanımak zorunda olduğumuzu gösteriyor bize.

Mehmet Akif, körü körüne dinine bağlı bir kişi değildi. Bütün hayatı boyunca gericilik, yobazlık ve tembellikle mücadele etmiştir:

Allah’a dayandım diye sen çıkma yataktan.

Manayı tevekkül bu mudur? hey gidi nadan.

Ecdadını zannetme asırlarca uyurdu.

Nerden bulacaktın o zaman eldeki bu yurdu” der.

* * * * * *

Konumuz Mehmet Akif değil elbet. Bir vapur yolculuğunda duyduklarım beni buraya kadar getirdi işte. Sahi biz gençlerimizi, neden Nuh (as) hayranı yapamıyoruz?

Suyun olmadığı bir ortamda, Allah emretti diye, tereddütsüz bir şekilde çalışan, gemi inşa eden Hz. Nuh’un hayatından çıkartılacak dersler, gençlerimizin yolunu aydınlatmazsa, gençlerimiz Titanic gemisi gibi batarlar.

Biz çocuklarınıza Nuh (as)’ın, imanını, mücadelesini, fedakarlığını anlatıp öğretmezsek, elin oğlu bizim çocuklarımızı Titanic filmine hayran yaparlar.

Allah’a sığınan Nuh (as), gemisiyle birlikte insanlığı kurtardı. Egolarına ve ürettikleri teknolojiye güvenerek inşa edilen Titanic gemisi, “Bunu Allah bile batıramaz!” diyecek kadar ileri giden ekiple beraber, okyanusun derinliklerine gömüldüler.

Titanic gemisi battı. Nuh’un gemisi hala yüzüyor. Titanic gemisini inşa edenler, teknolojilerine ve paralarına güveniyordu, Nuh (as) sadece Allah’a güvendi.

Benim derdim Titanic gemisi de değil, filmi de değil. Benim bir tane derdim var. O’da, geleceğimiz olan çocuklar ve gençler. Derdimin ne olduğunu anlatacak bir soru ile bitireyim bu yazıyı;

Siz çocuklarınızın Titanic’le mi yolculuk yapmasını isterdiniz, Nuh (as)’ın gemisiyle mi?

Sait ÇAMLICA

Eğitimci – Yazar

Paylasim için tesekkürler

Cok ama cooook begendim, bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkürler...

Bu faydalı paylaşım için teşekkürler,fakat şunuda unutmamak gerek, Yüce yaratan bazen doğruyu kafir eliylede bize gösterir,yani nasıl ki Egolarına ve ürettikleri teknolojiye güvenerek inşa edilen Titanic gemisi, “Bunu Allah bile batıramaz!” diyecek kadar ileri giden ekip i hatırlıyor ve bundan kendimize bir ders çıkarıyorsak belkide bir çok insana tekrar tekrar düşünmesi ve kafasında muhakeme etmesi için titanic sadece bir fırsattır,ve yine bu fırsatı bize sunan ve titanic in hikayesini duyuran Elhamdürillah Cenab ı Hak tır.

Yüce yaratan bazen doğruyu kafir eliylede bize gösterir


Dikkat edilsin, müthiş bir ifade, Kur-anda buna benzer söz geçer.
Öğrenmek isteyene kainat öğretmen olur.
Göz neyi görmek isterse sadece onu görür, iman ile baktıgında daima imanını artıran haller görür. Şüphe ile bakarsa şüphesini artıran haller görür.
Bizim şuyumuz, bizim buyumuz demeyin, gördükleriniz sizin istediklerinizdir, eğer istemeseydiniz kimse size zorla baktıramaz, baksanızda Haktan başkasını göremezsiniz.
Teşekkürler Heyday kardeşim, insanın gönlünü açan yorum işte bu..Yoksa sadece
teşekkürler demek hiç birşey ifade etmiyor.
(Yinede teşekkür edin)


Dikkat edilsin, müthiş bir ifade, Kur-anda buna benzer söz geçer.
Öğrenmek isteyene kainat öğretmen olur.
Göz neyi görmek isterse sadece onu görür, iman ile baktıgında daima imanını artıran haller görür. Şüphe ile bakarsa şüphesini artıran haller görür.
Bizim şuyumuz, bizim buyumuz demeyin, gördükleriniz sizin istediklerinizdir, eğer istemeseydiniz kimse size zorla baktıramaz, baksanızda Haktan başkasını göremezsiniz.
Teşekkürler Heyday kardeşim, insanın gönlünü açan yorum işte bu..Yoksa sadece
teşekkürler demek hiç birşey ifade etmiyor.
(Yinede teşekkür edin)


Rica ederim , duygularımı ifade edbildiysem ne mutlu ;)


Serbest Kürsü

MollaCami.Com