Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Boğazhisar eğitimde birinci

TÜRKİYE FİNALİNDEYİZ....

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve idarecisini makamında kabul etti. Boğazhisar ilköğretim okulunu makamında kabul eden Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrencilerinden İ.Ethem Taş ve M. Ali Tekçe’nin hazırladığı ”Küpleri Oluştur, Örüntüyle Buluştur” matematik proje sunumunu büyük bir ilgi ile izledi.

Sarıyer eğitim tarihinde Türkiye finaline yükselip Ankara’ya gidecek olan ilk ve tek eser, Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrencilerinden İ.Ethem Taş ve M. Ali Tekçe’nin hazırladığı ”Küpleri Oluştur, Örüntüyle Buluştur” matematik projesi Sarıyer Kaymakamı Ömer Karamanın beğenisini kazandı.
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman kaymakamlık hayatımda karşılaştığım en güzel matematik projesi buydu diye söyledi. Matematik derslerinde konuların böyle görsel anlatılması gerektiğini vurguladı. Öğrencileri Avrupa Birliği Proje çalışmalarına davet etti.

Boğazhisar İlköğretim Okulu, dünya ölçeğinde üstün nitelikli insan kaynağı yetiştirme eğitim modeli uygulanarak hazırlanan projelerin bundan sonrada devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu konuda açıklama yapan Boğazhisar ilköğretim okulu Müdürü Nureddin Özdemir Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında İstanbul İl değerlendirme sonuçlarına göre 12458 projenin arasında Sarıyer ilçesinden kabul edilen 13 projeden üç tanesi okulumuzun hazırladığı projedir. Ayrıca Sarıyer’deki okullar içerisinde Marmara Bölgesi finaline kalıp Ankara’ da Türkiye Finaline katılacak olan tek eser, okulumuz öğrencilerinden İ. Ethem Taş ve M. Ali Tekçe’nin hazırladığı matematik projesi olmuştur.

“Bu Benim Eserimin Amacı: Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinlikleri ilgiyi - katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmaktır. Bizim hedefimiz geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını, devlet adamlarını ve liderlerini yetiştirme yolunda sağlam temeller atmaktır. Çıktığımız bu yolculukta sizlerle uzun yıllar birlikte yürümek istiyoruz. Başarılarımız artarak devam edecektir’’

Ayrıca bu konuda bizden hiçbir desteği esirgemeyen Sarıyer Kaymakamımız Ömer KARAMAN ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz GÜLTEKİN beye teşekkür ederiz dedi...

allah başarılarını devamını nasip etsin ama ne olur doguya da böyle ögretmenler gelse imkanlar verilse inanınki ne cehverler var bu cehverler işlense kendini gelişmiş sayan ülkeler neki benim vatanımın en zivrede olcagına ben canı gönülden inanıyorum


Egitim Haberleri

MollaCami.Com