Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Saka Mustafa Yolunu Şaşırınca



Saka Mustafa “su dağıtmak sevaptır” sözü ile büyümüş bir Anadolu gencidir. Kavruktur, eziktir, ufak tefektir, arkadaşları Martinleri, Mauserleri, Filintaları omuzlarına asıp fişekleri kuşanırken bir katır yuları uzatılmasını mesele yapmaz. İşini seven herkes gibi mutludur. Bıkıp usanmadan matara doldurur ve dua almaya bakar. Şaşkınca da değildir. Ama o gün olmayacak işler yapar. Yolları karıştırır. Şuradan mı buradan mı derken İngiliz mevzilerine çıkar. Bir anda fötr şapkalı askerler önüne çıkar. Namluya mermiyi sürer. Telaşlı telaşlı bağrışırlar.

Saka Mustafa başına gelenleri anlar ama bozuntuya vermez. Rahat görünür, gülümser yürürken elini kollunu sallar. Hani bu kadar rahatlık da fazladır. Alıp götürür komutana çıkarırlar. Komutan tek camlı bir gözlük takmaktadır. Cebinde köstekli saat aristokrat olduğu bellidir simasından. “Arayın” der ararlar. Fıçılar, huniler, kupalar. Silah namına birşey yoktur. Parmak kadar çakıdan başka.

Onlar Türkçe bilen birini çağıra dursunlar Saka Mustafa senaryoyu yazar ve başlar oynamaya. Rütbeli İngiliz sorar. “Ne arıyorsun burada. Yolunu mu kaybettin yoksa” . “Hayır bilerek geldim komutanım yolladı”. “Sebep?” “Onların bulunduğu taraf çoraktır dedi . Dilleri damakları kurumuştur. Git bir kaç fıçı pınar suyu götür de ferahlasınlar.” “Bunu niye yapsın ki anlayamadım”. “Anlaman için Anadolu’da yaşaman lazım. Su hayrı yapan dil, din, meşrep ayırmaz. Bizde suya hürmet büyüktür. Derler ki “su içene yılan bile dokunmaz” .

Komutan sorar gibi Rum tercümana bakar. Tercüman doğru söylüyor gibisinden kafasını sallar. İçinde bir endişe vardır. Yine de zehir mehir katabilirler pekala. “Şu getirdiğin sudan der içer misin biraz?”. Saka Mustafa içer, bir daha içer tereddütleri kalmaz. Peki sonra. Sonra ne olsun. Su getiren birirni hırpalayacak değllerdir ya. Yanına biraz bisküvit, sigara, çikolata katar koyuverirler yoluna.

:D :D ;D ;D ;D mahçupmuş filan ama zekiymiş hee ;D ;D ;Dlazlara taş çıkarır...(AYNI BEN)


güzel paylaşım kardeşim emegine saglık

Teşekkürler, her bir insan anılmaya deger, çünkü Rabbimden bir eser.




“Hayır bilerek geldim komutanım yolladı”. “Sebep?” “Onların bulunduğu taraf çoraktır dedi . Dilleri damakları kurumuştur. Git bir kaç fıçı pınar suyu götür de ferahlasınlar.”

:)Tebessum etmemize vesile oldugunuz icin ve forumda yapmis oldugunuz her turlu hizmetinizden dolayi tesekkur ederim.
Rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin.


:)Tebessum etmemize vesile oldugunuz icin ve forumda yapmis oldugunuz her turlu hizmetinizden dolayi tesekkur ederim.
Rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin.

Baltayı taşa vurmuş ama belli etmemiş ;D Nasrettin hoca misali,eşeğinden düşünce ona bakan meraklı gözlere,zaten inecektim demiş buda o hesap ;D


Tarihi, Ibretli Hikayeler

MollaCami.Com