Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sevgi

Sevgi allahtir hiç bir zaman kullardan sevgi alinmaz, ançak allahtan onun yarattiklarina dagitilmak için emanet alinir,eger bencillik yaparda dagitmazsak, o zaman cimrilerden olur ve allahin tek lanetlediklerinden oluruz, allahtan gelen sevgi dagitilmadigi anda zehire dönüsür ve taki delirmemize neden olur, bunun için rabbimizden gelen sinirsiz sevgi emanetini emanetciye ulastirmayi nasip etsin rabbim hepimize, anladigim kadariyla bütün ibadetlerimiz bu emanetin asil sahiplerine ulastirmamizi kolaylastirmak için yaptigimiz alistirmalardir, çünkü allahin sevgiye ihtiyaci olmazki zaten kaynak o hiç bir sart kosmadan dagitan o, bence cimrilik yapmayin demesinin bunu biz zavalli kullari maddi olarak algiliyoruz, bazen ne kadar sevgi alirsam o kadar mutlu olacagimizi zannediyoruz, bir araç tasiyacagi yükün üstünde nasil yük tasiyamazsa bizde o yükü agirligini kaldiramayiz, tabii birde mevlam o sevgiyi alanlardan ve dagitanlardan eylesin.

Fetva vermek ne kadar kolay. Ağzı olan konuşuyor.
Rabbim anca kendini anlattıgı isim ve sıfatlarla bilinmeye çalışır.
Her kendi fikrimiz gerçek gibi söylersek, dünyadaki insan sayısınca TANRI olurdu.
Sevgi Allah'ın verdigi bir duygu ve Allah için sevmeyi bilmeyenler bu duyguyu çıkarsız elde edemezler.
Sevilmek için türlü düzen düzenlerler oysa o kadar kolay ki!.... Vermesini bilmeyenler alamazlar!

Hz ali bosunami demis allahin ilmi bir noktaydi cahiller onu cogalti, o bir nokta allahtan akan sevgiydi, aklini kullanan her kes anlarki bu dünyada her sey onun sevgisine bagli, sevgisiz ne bir yasam ne bir olusum olurdu, sadece onun sevgisine layik olabilmek için tüm canli cansiz varliklar yarismaktadir, bir gül düsünelim aldigi sevgiyi verebilmek için renkden renge sekilden sekile dönüstügünü görmemek için kör olmak lazim, rabbimden aldigi sevgiyi cimrilik yapip vermeyen bir tek biz insan oglu kaldik, ya seytana uyduk yada kibire kapildik ne yazikki.

Sevgi tanımınız karşı cinse olan ilgi anlamına gelen sevgiden ayrıştırılmamış. Yanlış anlaşılmaya çok müsait kalmış. Sanki bir erkek önüne gelen kıza sevgi dağıtmalı anlamı dahi anlaşılır olmuş..

Lafı cok fazla dolandırmaya gerek yok. Yunus tercümesiz söylemiş

Severim kulları yaratandan ötürü..

Kısacık cümleyi o kadar uzun paragraflara dökmekte israftır. İsrafta Allahın sevmiyeceği birşeydir. Sevgiyi anlatırken sevilmeyen bir yöntem seçmek, hamken başkalarını pişirmeye kalkışmaya benziyor..

Sevgi Allah'tır ile sevgi Allah'tandır farklı şeylerdir.

"Sevgi Allah'tır" demek. Haşa "PARA Allah'tır" demek gibidir. Biri elle tutulur biri elle tutulmaz olsada aynı kapıya çıkarlar.. ve şirk olur. Allah sen bir başka kula sevmesen de ona kötülük yapmadığın sürece af edebilir ancak kendisine ortak koşmanı asla af etmiyecektir.

Sev kardeşim derken kırıp yığmamak lazım

Allah affetsin. Tevbe ediniz!


Serbest Kürsü

MollaCami.Com