Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu Kışı Hastalanmadan Geçirin!


Havaların soğumasıyla grip, anjin, bronşit, nezle gibi hastalıklar kapımızda nöbet tutmaya başladı. Bu kış hastalanmadan geçirmek istiyorsanız, birkaç basit önlem almanız yeterli olacaktır.

Dışarısı ne kadar soğuk olursa olsun, odanızı mutlaka her gün havalandırın. Unutmayın ki; evinizdeki ısıtma sistemi havayı kurutur. Kuru havadan kurtulmanın yolu ise, dışarıdaki havadan faydalanmaktır.

Ellerinizi sık sık yıkayın. Özellikle kalabalık ortamlarda çalışıyorsanız, mikroplarla temasınızı bu şekilde ne aza indirebilirsiniz. Telefon ahizesi, kapı kolu, tahmin ettiğinizden fazla mikrop taşır.

Boğazı yumuşatmak, zorlanan ses tellerini rahatlatmak için, ılık sütün içine bir tatlı kaşığı bal katarak içebilirsiniz. Ayrıca ılık suya bir limonun suyu ve bal ekleyerek, C vitamini hazırlamış olursunuz. Bu karışım soğuk algınlığıyla savaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Soğuk havada yürümeniz gerektiğinde, göğsünüzü ve bacaklarınızı soğuktan koruyacak şekilde giyinin. Soğuk havadan daha az etkilenmek için sık sık hareket edin.

Kış depresyonunun belirtileri arasında yorgunluk, moral bozukluğu, neşesizlik ve sürekli uyuma hali vardır. Bundan kurtulmanın en güzel yolu, bol bol ışık yakmak ve güneşin yüzünü gösterdiği zamanlarda bunu değerlendirmektir. Karanlık ortamlarda durmaktan kaçının.

Kış aylarında boş mideyle sokağa çıkmayın. Aç karnına dışarı çıkmak, hastalıklara davetiye çıkarır. Özellikle sabah mutlaka kahvaltı edin. Öğlen ve akşam yemeklerinde ise, bir kase sıcak sebze çorbası içmeyi ihmal etmeyin.

Ayaklarınızı sıcak tutmak, bağışıklık sisteminizi de güçlü tutmak anlamına gelir. Hastalanmak istemiyorsanız, kalın yün çorapları bu kış ayağınızdan eksik etmeyin.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek meyveleri bol bol yiyin. Özellikle kivi, portakal, mandalina, ananas ve mango bu meyvelerin başında geliyor.

Burnunuz mikrop ve virüslerin vücudunuza girdiği ilk kapılardan birisidir. Bu yüzden burnunuzu temiz tutun. Bunun için deniz suyu içeren burun spreyleri kullanabilirsiniz. alıntı..

yaşadığım şehir soğuk olmasıyla meşhurdur ama bu yıl pek soğuk görmedik. böyle giderse hasta olmayız..:)
bunlrı da dikkate almakta fayda var tabi..teşekkürler

kışa hastalıkla başladık sonumuz hayrola inşeallah


yaşadığım şehir soğuk olmasıyla meşhurdur
:) :(

teşekkürler paylaşm için

Mevlam hepimize sağlık, sıhhat, afiyet nasip etsin.. ;)

Tesekkürler kardesim bu faydali bilgiler için.

yorumlarınıza ben teşekkür ederim..


Sağlık Rehberi

MollaCami.Com