Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hazreti İbrahim'in Gördügü İbretli Yazı

Hz. İbrahim Halilullah bir gün Allah'ın vahyiyle bir daga cıkıyor.Allah (c.c.)orada acaip seyler görecegini vahyediyor.Bu vahiy üzerine İbrahim Aleyhisselam daga cıktıgında bir mezar görüyor.Üzerindeki yazıdan,mezarın tarihteki meshur Şeddad bin Ad'a ait oldugunu anlıyor.
Bakıyor ki,ölü karyolamsı birseyin üzerinde ve ölünün üzerinde yetmis tane ipekli örtü var.Ölünün bas tarafında su yazılar bulunan bir levha:
-"Ben,Ad oglu Şeddad'ım.Bin sene ömür sürdüm.Bin orduyu yendim.Bin kızla evlendim.Bin tane evladım oldu.İrem Kavmine reislik yaptım.Ölümüm yaklastıgında,gördügün gibi ipekli elbiseler giydim.Bütün doktorları basıma topladıgım halde ölümden kurtulamadım.
Benden ibret alıp dünyaya aldanmayın.Ölümü en kolay bir sekilde karsılamanın yolunu bulun.Eger ölümden kacıs olsaydı,ben kacabilirdim.Ben kacamadıgıma göre siz hic kacamazsınız.Çünkü benden daha fazla dünya imkanlarına sahip olamassınız.Benden daha cok da ömür süremezsiniz.
Benden daha cok mal edinemezsınız.Benden daha cok cocuk sahibi olamazsınız.Sunu iyi biliniz ki,dünya cok aldatıcıdır.Sizinle oynar durur."

Basit insanlar için bu yazıtın bir değeri olabilir ama Allahı bulan, hakikata eren için nedir ki?
Basit bir yazı,en basit akıllı bile bu dünyanın sonu ölüm bilir, ya sonrası?
Onu hakikata Erenler bilir.
Ölüm nedir ey insan?
Daha da cevap bulamadıysan, aklından utan!

Emege saygı paylaşım için teşekkürler.


kıssadan hisse

MollaCami.Com