Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ciğer Kebabı

Bir gün Eshab-ı kiramdan bazıları Resulullah`a, H.z Ebu Bekir (r.a) Efendimizi şikayete geldiler.
-Ya Resulullah, Ebu Bekir, odasında yalnız başına ciğer kebabı yer, kokusunu duyarız, bizi hiç davet etmez dediler.Efendimiz:
-“Bir daha böyle yaptığında bana haber verin beraber evine gidelim!” buyurdu.Bir gün haber verdiler.Resul-i Ekrem, hemen kalkıp, H.z Ebu Bekir (r.a) Efendimiz`in evine gitti.Ateş ve kebap yoktu.
-“Ya Eba Bekir, sen ciğer kebabı yiyormuşsun, bize de var mıdır?” buyurdu.
-Ya Resulullah, ben ciğer kebabı yemiyorum, pişen kendi ciğerimdir, dedi.Resulullah, bunun nasıl olduğunu sorunca:
-“Hak Teala, bana İslam dinini nasip etti.Habibine dost eyledi.Eshab-ı kiram arasında büyük yer verdi.Acaba kıyamet günümde halim ne olur, bu kadar nimetin şükrünü yapabilir miyim, diye korktuğumdan, ciğerim yanıyor.” Cevabını verdi.


Kaynak:Altun Silsile-Osmanlı Yayınevi

subhanallah. ebubekr-i sıddık'taki bu dereceye bakar mısınız. o halinin nice olacağını düşünürken bizler gaflet içinde sanki cennetin anahtarları elimizdeymiş gibi bir ahval içindeyiz. allahü teala bizi ahirette şefaatlerine kavuştursun.
bir de şu sözüne bakar mısınız mübareğin: Yâ Rabbî! Benim vücûdumu, kıyâmet günü o kadar büyük eyle ki, Cehennemi yalnız ben doldurayım. Cehennemi insanla dolduracağım diye verdiğin sözün böylece yerine gelmiş olsun da, Muhammed aleyhisselâmın ümmetinden hiç kimse Cehennemde yanmasın” diyerek, din kardeşlerini kendi canından daha çok sevdiğini göstermiştir.

Mevlam Şefaatlerine Cümlemizi Nail Eylesin İnşaAllah.Yolundan Gidebilenlerden Eylesin İnşaAllah.Selam Ve Dua İle Kardeşim.


Mevlam Şefaatlerine Cümlemizi Nail Eylesin İnşaAllah.Yolundan Gidebilenlerden Eylesin İnşaAllah.Selam Ve Dua İle Kardeşim.

daha önce bir kac defa duymustum, ama her duydugumda ilk defa duyuyorum gibi etkileniyorum...

hatirlattiginiz icin tesekkürler.....

Rica Ederim Kardeşim.Selam Ve Dua İle İnşaAllah.


Hikayeler

MollaCami.Com