Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mutluluğun sırrı,



Günün birinde bir tüccar oğlunu, mutluluğun sırlarını öğrenmesi için, o zamanın en bilge alimine gönderir. Alim herkesle teker teker ilgilenip konuşmaktadır, iki saatlik bir bekleyişten sonra sıra genç adama gelir.

Alim, gencin anlattıklarını dikkatlice dinledikten sonra mutluluğun sırrını açıklamasına zamanının olmadığını söyler ve bu esnada sarayı gezmesini ve iki saat sonra tekrar gelmesini söyler.

Ama der: -"Senden bir ricam var , lütfen sana vereceğim bu kaşıktaki yağı da dökmeden etrafı gezmeni istiyorum" der. Genç adam tüm sarayı merdivenlerden inerek ve çıkarak dolaşır ve iki saat sonra tekrar Alimin yanına gelir.

Alim: "Nasıl yemek odasındaki İran halısını, on sene zarfında yapılmış mükemmel Parkı, kütüphanemdeki muhteşem perdeleri gördün mü " der. Genç adam utanarak, göremediğini, bütün dikkatini kaşığa ve yağı dökmemeye verdiğini söyler. Yaşlı Alim, ondan tekrar sarayını gezmesini ve bütün güzelliklere dikkatlice bakmasını söyler.

Genç tekrar elinde kaşıkla , bu defa etrafa daha iyi bakarak sarayı gezer.Alimin yanına geldiğinde , bütün gördüklerini bir bir anlatır. Alim :"Kaşıkdaki yağa ne oldu" der. Genç adam kaşığa baktığında, bütün yağın döküldüğünü görür.

Alim:"Sana bir nasihat vermem gerekirse..Mutluluğun sırrı, Dünyanın bütün güzelliklerine bakarken o kaşıktaki yağı hiç unutmamakta ve dökmemekte gizlidir." der...


boyle hıkayeler paylasıyorsunuz ben cok etkılenıyorum allah razı olsun :) :)

gayet tesirli ve güzel bir kıssa idi. paylaşım için thanks

Teşekkür ederim.

ben teşekkür ederim paylaşımlar okundukça değer kazanır okuyan gözlerinize sağlık

İyi bir nasihat.


kıssadan hisse

MollaCami.Com