Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


dua (amin)

Yâ Rabbel Alemîn! Biz de bir gün gelip bu konduğumuz fâni alemden göçeceğiz, burası bir misâfirhânedir. Ahirete göçtüğümüz zaman, bizi de böyle arkamızdan hayır dualarla anacak evlâtlara, dostlara, arkadaşlara, salih halvetlere sahib eyle yâ Rabbi!.. Fâni hayatımızda bizlere nefsimizi ıslah etmeyi nasib eyle yâ Rabbi!..

Yâ Rabbi! Ahlâklarımızı düzeltmeyi nasib eyle!.. Yâ Rabbi! Günahlardan, haramlardan kurtulmayı nasib eyle!.. Yâ Rabbi! Bizde sevmediğin ne gibi hâl, huy, sıfat, fikir ve düşünce varsa bizi onlardan kurtar, meded yâ Rabbi!.. Sen yardım edersin. Yâ Rabbel Alemîn! Bizi bu kötü huylarımızdan, hallerimizden kurtar yâ Rabbi!.. Bizi sevdiğin haller ile hallendir yâ Rabbi!.. Bizi sevdiğin güzel sıfatlarla sıfatlandır yâ Rabbi!.. Sevdiğin güzel ahlâka sahib eyle yâ Rabbi!..


Sevdiğin güzel kullarına dost eyle yâ Rabbi!.. Sevdiğin güzel kullarının yolunda yürüt yâ Rabbi!.. Sevdiğin güzel amelleri işlemeye muvaffak eyle yâ Rabbi!.. Sevdiğin, temiz niyetlere sahip eyle yâ Rabbi!.. Kalbimizi pâk eyle yâ Rabbi!.. Kalbler de demirin paslarla paslandığı gibi paslanır; kalbimizin paslarını izâle eyle yâ Rabbi!.. Kalbimizi ışıl ışıl, şıkır şıkır çalışan kalp eyle yâ Rabbi!.. Gönlümüzün manevi perdelerini kaldır yâ Rabbi!.. Basiretlerimizi küşâde eyle yâ Rabbi!..

Cümlemize hakkı hak olarak görüp onu uymayı nasip et yâ Rabbi!.. Batılı batıl olarak görüp ondan sakınıp, kaçınmayı, uzak durmayı nasip et yâ Rabbi!.. Kendisini doğru yoldan sanıp da, aslında yanlış yolda yürüyen gafillerden etme bizleri yâ Rabbi!.. Cahillerden eyleme yâ Rabbi!.. Gafletten, cehaletten uyarıp kurtar yâ Rabbi!..


Yâ Rabbel Alemîn!.. Bizleri dinde fakih eyle... Özünü, aslını, mahiyetini tam ve doğru olarak anlayıp, kavramayı nasib eyle... Kur'an-ı Kerim'in ehli olmayı nasib eyle... Kur'an ahlâkıyla ahlâklanmayı nasib et... Kur'an-ı Kerim'in yolunda yürümeyi nasib et...

Peygamber SAS Efendimiz'in sünnetinden, yolundan ayırma yâ Rabbi!.. Bid'atlara bulaştırıp saptırma yâ Rabbi!.. Sırât-ı müstakimden ayaklarımızı kaydırma yâ Rabbi!.. İzzetten sonra bizleri zillete uğratma yâ Rabbi!.. Kabul edildikten sonra kapından kovulan kötü kullarından etme yâ Rabbi!.. Günden güne hali güzel olanlarından eyle yâ Rabbi!.. Salâh-ı hâl nasip eyle yâ Rabbi!.. Salih ameller işlemeye muvaffak eyle yâ Rabbi!..


Cümlemize helâl, güzel, temiz kazançlar nasip eyle yâ Rabbi!.. Haramlardan, günahlardan cümlemizi koru; gözlerimizi haram baktırma yâ Rabbi!.. Kulaklarımızla haramı dinlettirme yâ Rabbi!.. Dillerimizle yalanı, dolanı, haramı söylettirme yâ Rabbi!.. Ellerimizi harama uzattırma yâ Rabbi!.. Midemize haram lokma sokturma yâ Rabbi!.. Ayaklarımızla sevmediğin yollara yürütme yâ Rabbi!..

Yâ Rabbi! Gözümüzü ibret alan göz eyle... Kulağımızı hakkı duyan kulak eyle... Elimizi senin yolunda hayrı hasenata uzatmayı nasib eyle... Ayağımızı senin yolundan yürüyüp, senin dinine hizmet etmeyi nasip eyle... Her âzâ ve cevarihimizi her çeşit günahtan koru yâ Rabbi!.. Her türlü hayır işlemeye muvaffak eyle yâ Rabbi!..


Yâ Rabbel Alemîn! Beldelerimizi ve sair müslüman kardeşlerimizin beldelerini, her çeşit maddi ve manevi, semavi, arazi afetlerden, felaketlerden, kıtlıklardan, kuraklıklardan, sıkıntılardan koru yâ Rabbi!.. Halklarımızın, insanlarımızın içinde fasıkların, facirlerin, müşriklerin, kâfirlerin türemesinden, üremesinden koru yâ Rabbi!.. Beldelerimizi zalimlerin, fasıkların, facirlerin, kâfirlerin düşmanların hakim olmasından koru yâ Rabbi!.. İstilaya uğramış beldelerimizi kâfirlerden kurtar yâ Rabbi!..


Yâ Rabbi! Cümlemize senin din-i mübinine en güzel tarzda hizmetler vermeyi nasib eyle... Malımızla, canımızla, ağzımızla, gözümüzle, elimizle, her türlü âzâ ve cevarimizle din-i mübîn-i islâma hüsnü hizmetle hâdim olabilmemizi nasib eyle... Yavuz Sultan Selim sultanlığıyla kulağına kölelik küpesi takmış. Bizi de senin dininin hizmetçileri, köleleri eyle yâ Rabbi!..

Ömrümüzü rızâna uygun geçirmeyi nasib eyle yâ Rabbi!.. Gafletle geçirtme yâ Rabbi!.. İkaz eyle yâ Rabbi!.. Hâdî ismin hürmetine bizi hidayet üzere daim eyle yâ Rabbi!.. Yâ Rabbel Alemîn! Evladlarımızı, nesillerimizi, zürriyetlerimizi de koru... Onları imandan sonra küfre düşürme yâ Rabbi!.. Onları bizlerden daha da iyi eyle yâ Rabbi!.. Yeniden has, halis ve kâmil müslüman bir nesil ihsân eyle yâ Rabbi!..


İslâm'ı dünyanın her yerine yaymaya bizi muvaffak eyle yâ Rabbi!.. Senin din-i mübinine hizmet için yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi hayırlı faaliyetler eyle yâ Rabbi!.. Semereli çalışmalar yapmayı nasib eyle yâ Rabbi!.. Bizim çalışmalarımızla da insanların doğru yola gelmesini nasib eyle yâ Rabbi!.. Gafillerin uyanmasını nasib eyle yâ Rabbi!.. Şaşıranların hidâyete ermesini nasîb eyle yâ Rabbi!.. İmansızların imana gelip, hidâyete ermesini nasîb eyle yâ Rabbi!..


Ömrümüzü rızâna uygun, hayırlı, verimli, feyizli geçirmeyi nasip eyle yâ Rabbi!.. Mü'minin ömrünün uzun ve hayırlı olması makbuldür; cümlemize uzun ve hayırlı ömürler ihsan eyle yâ Rabbi!.. Ömürlerimiz bir gün gelip elbette nihayete erecektir. Abdestliyken, oruçluyken, dilimiz zikrinle meşgulken, ayağımız hayırlı bir yolda iken, cami yolundayken, hac yolundayken, umre yolundayken, cihad yolundayken, İslâm'a menfaat yolunda iken; gözümüzden perdeler kaldırılıp da yâ Rabbi cennetdeki makamlarımızı, nimetlerimizi göstere göstere, aşk ile, şevk ile "Eşhedü enlâ ilâhe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühû ve rasûlüh" diye diye, şu can emânetimizi sevdiğin bir kul olarak, mü'mini kâmil olarak teslim etmeyi, mü'mini kâmil olarak öbür aleme göçmeyi cümlemize nasib eyle yâ Rabbi!..


Kabrimizi cennet bahçesi eyle yâ Rabbi!.. Kur'an-ı Kerim'leri bize yoldaş eyle... ibadet ve tâat, hayrât ve hasenatlarımızı kabirlerimizde yoldaş eyle yâ Rabbi!.. Kabirden kalktığımız zaman, bizi Peygamber SAS Efendimiz'in Livâül Hamd'i altında peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, salihlerle, mürşidi kamillerimiz, evliyaullah büyüklerimizle beraber haşr eyle yâ Rabbi!..

Mahşer gününün sıkıntılarına bizleri düşürtme yâ Rabbi!.. Defter, divan açtırıp, hesaba çekip bizleri mahşer halkına mahcub düşürtme yâ Rabbi!.. Settar ismin hürmetin ayıplarımızı, günahlarımızı setr eyle yâ Rabbi!.. Gaffar isminin hürmetine bizleri mağfiret eyle yâ Rabbi!.. Affedicisin, affetmeyi seversin; bizleri affet yâ Rabbi!.. Erhamer rahimînsin; bizlere merhametinle muamele eyle yâ Rabbi!.. Ekremül ekremînsin; yâ Rabbi, bize amellerimizden çok çok mükafatlandırmayı taltif eyle...

Arşı A'lâ'nın gölgesinde gölgelendir yâ Rabbi!.. Defter divan açmadan bigayr-i sebk-i azâbin ve ikabin duhûl-i evvelîn ile Firdevs-i A'lâ'na, Peygamber SAS Efendimiz'in arkasından dahil eyle yâ Rabbi!.. Peygamber SAS Efendimiz'e Firdevs-i A'lâ'da komşu eyle yâ Rabbi!.. Havz-ı Kevser'inden doya doya nûş etmeyi cümlemize nasib eyle yâ Rabbi!.. Senin cemâlini gören, selâmına eren, Rıdvân-ı ekberine vasıl olan kullarından eyle yâ Rabbi!..

İsm-i A'zâm'ın hürmetine yâ Rabbi!.. Esmâ-i Hüsnâ'n hürmetine yâ Rabbi!.. Kur'an-ı Azîmüşşân hürmetine yâ Rabbi!.. Habib-i Edîbin Muhammed Mustafa'n hürmetine yâ Rabbi!..

Sübhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yesıfün... Ve selâmün alel mürselîn... Vel hamdü lillâhi rabbil âlemîn... El-fâtiha!..

Allah razı olsun çok güzel dua kurtulanlardan oluruz inşaallah


Dualar

MollaCami.Com