Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


GÖRÜN BAKIN NELER YİYORUZ

Görün bakın neler yiyoruz...'başlığı ile internette dolaşan bir yazı oldukça ilginç geldi.kaynağı belli olmayan ve doğruluk derecesi bilinmeyen yazıyı aynen aktarıyorum

ANNEMİN KÖFTESİ! Yiyin yiyin... Afiyet olsun...Anlaşılan GDO' dan önce başka bir sürü sorunumuz var. Minimum M2 Maksimum verim, olay tamamen budur.

''Soya Kıyması'' adıyla satılan ürün yağı alınmış soya küspesidir. 25 kg torbalarda fiyatı 1,50 TL civarındadır. Kullanırken ılık suya ıslatılır 1 kg soya kıyması 3 kg su emer. Yani kullanım fiyatı kg da 50 krş'tan aşağı olur.

Gerçek etin 25 TL/kg olduğu yerde tabii ki bunu önce sermaye kullanılır. Maret,Pınar vs gibi hazır tıp annemin köftesi gibi köftelerin tamamı soya katkılıdır. Şirin gözüksün diye içinde mix kıyma, sota proteini vs gibi farklı isimlerle ambalaj üzerine yazılmaktadır. Yani et diye soya küspesi satıp annemin köftesi gibi aynen diye reklam yapıyorlar.

Bitmedi... Bu soya zımbırtısı granül veya toz halinde beyaz, açık kahve, koyu kahve, kırmızı, yeşil renkleri vardır. Tadı nötre yakındır. Cevizle karışıp baklavaya, kıymayla karışıp köfteye, unla karışıp ekmeğe, keke giriyor.

Marine kuşbaşı diye bir et satılıyor şimdi, normal kuşbaşı etten ucuz. Bir özel karışım suyla ete emdiriliyor %20 su basılıyor ete, böylece fiyatı ucuzluyor.

Ancak bu tuzlar sizin kalp, şeker, tansiyon vs rejimlerinize zarar verir mi bilmiyorsunuz. Yemeğe tuz atmıyorsunuz, ama başka tuzları bilmeden yiyorsunuz.

PEYNİR ALTI SUYU TOZU

Adı üstünde, peynir üretiminde kalan su sıcak plakalara püskürtülüyor, buharlaşma sonucu elde edilen toz işte. Nerelerde kullanılıyor?

Peynirli çizi de peynir mi var zannediyorsunuz. Tüm bisküvi ve kek sektörünün birinci sınıf dolgu maddesi. Kg fiyatı 50 krş gibi bir şeydi. Yediğimiz bisküvi, kek, kraker vs paketlerinin üzerini bi okuyun bakalım içinde şeker ve un dışında tanımadığımız kaç tane malzeme var.

Bir top keki toptancı 15 krş a satıyor. Bunun un, yumurta, yağ ile yapsanız 30 krş malzeme maliyeti var, ambalaj, üretici karı, nakliye ve toptancı karı vs eklenince nasıl o fiyata satılabiliyor?

Bezelyenin kurusu öğütülüp fıstık süsü verilerek tatlılara konuluyor. Pul biberin, karabiberin, kimyonun vs kilosu 5 tl ye satılan sucuklarda gerçek baharat mı var sanki. Bazılarında zaten sucuk benzeri ürün yazıyor.

Bir danadan 2530 kg sinir çıkıyor. 40 derecede dondurup öğütüyor sinir unu yapıyor sosise basıyorlar. Şarküteri ürünlerine dikkatli bakın %100 dana diyor, dana eti demiyor, anlayın işte...

Tavukları boyun, taşlık, kanat ucuvs gibi ticari değeri olmayan her yeri kemikleriyle öğütülerek ''mekanik kıyma'' isimli bi şey yapılıyor. Tüm tavuk, sucuk ve salamlarında da bu var. Siz tavukların göğüs etlerinin kıyma yapıldığını sanıyorsanız fena yanıldınız.

Bütün bu işler T.C Tarım ve Köyişleri bakanlığı izni ile yapılıyor. Tamamen ve her yönüyle gıda terörünün cenneti olan yurdumuzda izile beraber yapılırken siz varın kaçak yapılanları düşünün.

Bütün ekmeğe tavuk 2,50 tl yarısı işkembe. GDO neki o daha yeni farkedildi devede kulak bilr değil.

Bunlar işin yemek faslı daha, gıda ambalajları var,koruyuvcular, var Kıyamet kopuyor da bizim gıda mühendislereimizin sesi soluğu yok ortada.

Bu aymazlığa dur demek için bir şeyler yapmalı,
Bir şeyler yapmalı....

Öncelikle uyarı niteliğindeki paylaşımınız için teşekkürler yadigar kardeşim. Bu yazıya söylenebilecek tek bir söz

"ucuz mal alacak kadar zengin değiliz"


Serbest Kürsü

MollaCami.Com