Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


müminin can vermesi

Efendimiz(SallALLAHu aleyhi ve sellem) in buyurduğu üzere Mü’minin ruhu tereyağından kıl çeker gibi alınacaktır.
Bu hadisi şerifi okuyan bir zat:
Her hadisi şerife uygun bir ayeti kerime vardır.Acaba bu hadise uygun olan ayet Kuranı Kerimin hangi ayetidir?diye araştırmaya başladı Lakin bir türlü bulamadı,çok üzüldü, o gece rüyasınd Peygamber Efendimiz(sallalahu aleyhi ve sellem)’i gördü.Efendimiz ona Sure-i Yusuf’un 31.Ayet-i Kerimesini işaret buyurdu. Şöyleki:
” Zeliha (Şehirdeki) kadınların kendisini ayıpladıkları ve dedikodu yaptıklarını işitince, onlara davetçi gönderdi.Onlar için dayalı döşeli bir sofra hazırladı ve her birine bir bıçak verdi.Sonra Yusuf’a çık karşılarına dedi,Kadınlar onu görünce kendisini çok büyüttüler ve şaşkınlıklarından ellerini kestiler.ALLAHı tenzih ederiz bu bir insan deyildir.Bu ancak kerim bir melektir! dediler.”

Bir kimseye denilse ki,eğer elini bıçakla kesersen sana şu kadar para vereceğiz ! Kesmez.Peki o kadınlar nasıl oldu da kendi kendilerinin ellerini kestiler?
Hazreti Yusuf(Aleyhisselam) çok güzeldi.Onu görünce kadınlar hayran oldular,kendilerinden geçtiler.Elmayı kesiyoruz diye ellerini kestiler,fakat bunun farkına bile varmadılar.İşte Mü’min bir kimse,ruhu bedeninden kabzedildiği anda acı hissetmemesi için, kendisine çok hoşlanacağı, hayran olacağı güzel şeyler gmsterilecek onları seyrederken ruhu kolayca tereyağından kıl çekercesine alınacak.
Mevla Tealanın emirlerini uerine getirirsek dünyada da ahirette de bir zarar görmeyiz
RABBİM ÜMMETİ MUHAMMEDE YARDIM EYLE!!.

Allah razı olsun


kıssadan hisse

MollaCami.Com