Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Eskici Mahmut Efendi

Hacı Abdullah Babam anlatmıştı:
İbrahim bin Ethem Hz. leri hac farizasını yerine getirdikten sonra,secdeye kapanıp Yarabbi burdaki hacıların haccını kabul eyle diye dua ediyor.
Bir nida geliyor, ey ibrahim bin ethem ordaki hacıların haccınıda, senin haccınıda eskici mahmut efendi hürmetine kabul eyledim diye ,İbrahim bin ethem hz. leri aman Yarabbi kim bu eskici mahmut efendi diyor,felanca yerde felanca caminin yanında eskicilik yapar hitabını alınca, hemen oranın yolunu tutuyor.
Eskici mahmut efendiyi bulur ve ALLAH misafiri olduğunu, kendisini misafir etmesini ister.Eskici mahmut efendide tabiki buyur gidelim diyerek evine götürür.
Hasbihalden sonra İbrahim bin ethem hz. leri sorar: Mübarek sen Allah rızası için ne amellerle uğraşırsın, eskici mahmut efendide herkes gibi yaptığım fazladan bir şey yok der.
İbrahim bin ethem hz. leri ben der hacdan geliyorum, dua ettim Rabbim hacıların haccını kabul eyle diye , bana bir nida geldi eskici mahmut efendi hürmetine kabul olundu,söyle neolur sen ne yaptında Allah,ın rızasına kavuştun deyince, eskici mahmut efendi diyorki: Bende hacca gidecektim fakat birgün bizim çocuk ağlayarak eve geldi. Hayrola evladım neden ağlıyorsun diye sorunca, baba komşumuz tavuk pişirmiş yiyiyorlardı, benimde canım çekti biraz verin dedim vermediler, deyince komşuya gittim komşum tavuk pişirmişsiniz ne olurdu şu çocuğada bir çitmik verseydinizya dedim komşumda:
Ah komşum ah, bizimkiler günlerdir aç bende gelirken ölü bir tavuk buldum onu pişirdik ve yedik senin çocuğa zarar vermesinden korktuğum için vermedim deyince, kafamdan kanar sular döküldü, benim komşum günlerdir açmış, benimde bundan haberimyok ve hacca gitmedim hac parasını o komşuma verdim işte durum böyle deyince,İbrahim bin ethem hz. leri Allah,u tealadan başka bir istediğin varmıydı demiş
Eskici mahmut efendide zamanın kutbu İbrahim bin ethem hz. leri varmış son isteğim o zatı göreyim Rabbim sonra canımı al diye dua etmiştim deyince
İbrahim bin ethem hz. leri git eşinle dostunla akrabalarınla helalleş sonra yanıma gel demiş, eskici mahmut efendi gidip helalleşip gelince, ben İbrahim bin ethemim demiş ve eskici mahmut efendide ALLAH demiş ruhunu vermiş.
Allah,ım cümlemize rızasını kazandıracak ameller yapmayı nasip etsin. Allah,a emanet olun.

Allah,ım cümlemize rızasını kazandıracak ameller yapmayı nasip etsin

amin kardeşim inş. teşekkür ederiz..


Allah,ım cümlemize rızasını kazandıracak ameller yapmayı nasip etsin

amin kardeşim inş. teşekkür ederiz..

amin..iNŞALLAH...teşekkürLer...

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

Paylaşım için teşekkürler kardeşim. Allah celle celaluhu razı olsun.


Hikayeler

MollaCami.Com