Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Engelliler yardım istemiyor

merhabalar,
ben hatay'da bir okulda öğretmenlik yapıyorum ve görevimde 4. yılım; son üç yıldır okulumuza altınokta körler derneği kaynaklı yardım zarfları geliyor ve öğrenci ve öğretmenlerden zarflara, gönüllerinden kopan miktarı, derneğe yardım amacıyla koymaları isteniyor. tabi okulmüdürümüz de, okuldaki tek engelli öğretmen ben olduğum için bu yardımları anlatma ve toplama görevini bana veriyor. düştüğüm durumu tahmin edin.
buradan kime nasıl sesleneyim bilmiyorum, eğer duygusallıkla yanlış şeyler yazarsam da beni ne olur affedin.
hani bizler engellilerin toplumdaki, (yardıma muhtaç, acınacak insan, bir işi başaramaz o nedenle cebine üçbeş kuruş koymak lazım...) gibi yanlış ve kalıplaşmış anlayışları yıkacaktık? aynı zarflar bu yıl da gelmiş ve bu gün okulmüdürümüz, öğretmenler toplantısında bu konuyu açtı ve kendisinin bir miktar yardım yapmayı düşündüğünü ve diğer öğretmen arkadaşların da zarflara gönüllerinden kopan yardımı yansıtmalarını, bu zarfları öğrencilere bu yıl dağıtmamamızın daha doğru olacağını söyledi.
o kadar utandım ki anlatamam, öyleya o küçücük çocuklara, o yardım zarflarını dağıtıp, özürlüler derneğine yardım için bu zarflara harçlıklarınızın bir kısmını koyun demek tabiki yanlıştı. bu yaşta o çocuklara özürlülerin yardıma muhtaç, bir anlamda çocukların bile üç kuruş harçlıklarına ihtiyaçlı ve o kadarcık bile parayı bulamayan iş göremeyen insanlar olduğunu aşılamak olmuyor mu bu zarflar? bu çocuklar yarın büyüyüp, ülkeyi yönetecek konuma gelince onlardan engelliler için hak istediğimizde, akıllarına ne gelecek? aynen dünün çocuklarının akıllarına gelen, kafalarında yer eden düşünceler gelecek değil mi?
bu konuda çok doluyum ama duygusallıkla doğru cümle kurmakta zorlanıyorum o nedenle son olarak şunu yazıp bitireyim: ister özel ister devlet bünyesinde faliyet yapsın kurum ve derneklerin, camilerde ve okullarda para toplamasından nefret ediyorum.
alıntı


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com