Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


vücuttaki sırlar...

Her geçen gün vücudumuzla ilgili öğrendiğimiz yeni yeni özellikler,akıllara durgunluk veriyor.Alman bilim magazin dergisi pm’in son sayısında vücudumuzla ilgili yeni bilgilere yer verildi. işte dergide yer alan bedenimizle ilgili bazı hususiyetler:

Beyin:Ceviz şeklinde olan erkeklerde 1.40 ,kadınlarda 1.25 kg ağırlığındaki kafatası altındaki beynimizin tabakaları açılmış olsaydı yirmi metre karelik bir odanın tabanı örtülebilirdi.
Her birinin binlercesi ile bağlantısı olan yüz milyar sinir hücresi ile bedenimizi kontrol altında tutan beynimizin muazzam bir bilgi depolama gücü bulunuyor. Mesela;yirmi bin sayfayı ezberleyebiliriz. İnanılması güç hesapları mesela yirmi basamaklı iki sayıyı çarpabilecek güce sahibiz yeter ki bu özelliğimizi geliştirelim.

Kalp:Ortalama üç yüz gr ağırlığında ve dakikada yaklaşık yetmiş beş kere atan yüreğimiz,yılda kırk milyon ve hayat boyunca iki buçuk milyar kere atıyor.bu küçük harika pompa,ortalama bir ömürde iki yüz elli milyon litre kan pompalıyor.kan hücrelerimizi üst üste yığmak mümkün olsaydı 50 bin km yüksekliğinde bir tepe oluşurdu.Vücudumuzu bir ağ gibi saran kan damarlarımızın uzunluğu,dünyayı 5 defa saracak uzunluktadır.

Göz:Yedi veya sekiz gr ağırlığındaki bu organımız 80 metre uzaklıktaki nesneleri net olarak tanıyacak şekilde gece karanlığında ise 27 km uzaklıktaki bir mum ışığını fark edecek kadar hassas düzenlenmiştir. Retine tabakası her gün 1 mm gözyaşı harcayarak,gözü nemli tutuyor.bir yıl içerisindeki gözyaşı sarfiyatı,bir kola kutusunu doldurur.Ortalama bir ömürde erkekler 300 milyon kere kadınlar 336 milyon kere göz kapaklarını açıp kapatabilirler.

teşekkürler emeğinize sağlık


teşekkürler emeğinize sağlık


teşekkürler emeğinize sağlık

gözlerinize sağlık ;)


teşekkürler emeğinize sağlık


gözlerinize sağlık ;)

Allah razı olsun kardeşim. Rabbim idrak edip kıymetini bilenlerden eylesin.


teşekkürler emeğinize sağlık

Rica ederim kardeşim,
Allah cümlemizden razı olsun


Allah razı olsun kardeşim. Rabbim idrak edip kıymetini bilenlerden eylesin.
teşekkürler...

kıymetini bilmeyi nasip etsin mevlam
paylaşım için teşekkürler


Bilimsel makaleler

MollaCami.Com