Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kırsalda her 11 evin 1'inde internet var



Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Nüfus Etütleri Enstitüsü'nce yapılan araştırmada, İnternet bağlantısı kentlerde her üç evde bir, kırsalda ise her onbir evden birinde bulunuyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı Ana-Çocuk Sağlığı/Aile Planlaması Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve TÜBİTAK'ın işbirliğiyle HÜ Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafından beş yılda bir yapılan ''Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması'nın sonuçları belli oldu.

Birçok alanda önemli sonuçlar ortaya koyan araştırmanın, ''Hanehalkı, Nüfusu ve Konut Özellikleri'' başlıklı alt bölümü için 7 bin 866'sı kentte yaşayan 10 bin 525 kişiyle görüşüldü.

Hanehalkına, evlerinde dayanıklı tüketim malları bulunup bulunmadığının sorulduğu araştırmanın sonucuna göre, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü ve telefon gibi dayanıklı ev aletlerinin on evden dokuzunda bulunduğu tespit edildi.

Araştırmada, kentteki evlerde kullanılan internet bağlantısının her üç evden birinde bulunduğu, kırsalda ise her onbir evden birinde kurulu olduğu saptandı.

Araştırma sonucuna göre, 10 bin 525 hanenin yüzde 27'sinde internet bağlantısı bulunurken, 2003 yılında yapılan araştırmada ise internet kullanımının yüzde 8 seviyesinde olduğu ve 5 yılda 19 puanlık artış gösterdiği kaydedildi.

UYDU YAYINI KIRSALDA DAHA FAZLA

Dayanıklı tüketim mallarına sahip olma oranının kentteki hanelerde daha yüksek olduğu kaydedilen araştırmada, 23 ev eşyası içerisinde yalnızca uydu yayınının kırsaldaki evlerde daha fazla olduğu ortaya çıktı.


AA


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com