Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hakiki olarak kulluk vazifemizi yerine getiriyormuyuz.?

elhamdülillah müslümanız ama bunu söylemekle gerçek mü'min oluyormuyuz.acaba Allah'a karşı görevimizi tam manasıyla yerine getirebiliyormuyuz.peygamberimiz(sav)610 yılında peygamberlikle görevlendirildi.görevi insanları Allah'ın dinine çağırmak yani insanlara islamı tebliğ etmekti.peki peygamber efendimiz(sav)1400 sene önce vefat ettiğine göre bundan sonrada peygamber gelmeyeceğine göre bu görevi kim yürütecek size soruyorum eyyüp el ensari taa istanbullara neden gelmişti diğer sahabiler araştırın hepsinin mezarı mekke yada medinedemiydi ?yok tabi onlar peygamberimizin yaptığı işi yani tepliğ görevini yapmak için şehir şehir köy köy ülke ülke gezmedilermi?peki şimdi biz bu şerefli görevi yerine getiriyormuyuz kaç gün ailemizden ayrılıpta insanlara şu dini tepliğ edebiliyoruz onlara islamı anlatabiliyoruz bu dine davet edebiliyoruz öyle oturmakla bu iş olmuyor elhamdülillah mülümanız diyorsak hakiki manada müslüman olmak zorundayız (devam edecek)

Ali haydar efendi'nin de buyurduğu gibi;
İslamiyetin devamı ve bekası emri bil ma'ruf nehyi anil münkere bağlıdır...

Allah razı olsun kardeşim..
konunun devamında getireceğiniz neticeyi merak ettim..

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla
Evet oturmakla olmuyor dedik oturmayla olsaydı peygamberde otururdu ama hep tebliğ için çalışmış gece dememiş gündüz dememiş hep çalışmış cennet garanti altında dememiş hele bir taif seferi varki her okuduğumda gözlerim yaş ile doluyor ve taşıyor eğer bir müslüman zaten taif seferini okuyup da gözlerinden bir damlada yaş akmıyorsa onda sorun var demektir.mübarek'in ayakları kan içinde şu an bile bu yazıyı yazarken gözlerim sulanıyor her tarafı kan revan kovuyorlar onu taiften bir bağa sığınıyor yüce peygamber haline bakmadan kendisine biraz üzüm getiren köleye bile anlatmaya çalışıyor islamı
biz böyle bir olayla karşılaşsak belkide bir daha ağzımızı bile açmayız belkide ama o din düşmanı ebu cehilin evine bile 35 40 defa gidiyor cenab-ı Allah'ın onun kalbini mühürledik o imana gelmeyecek dediği halde. devam edecek

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
işte o yüce peygamber böyle çalıştı.islam dininin dünyaya hakim olması için elinden gelen her şeyi yaptı.Çok şükür ki müslüman bir ülkede doğduk müslüman bir ülkede yarattığı için yüce rabbimize ne kadar şükür etsek azdır.Onun için kendimize yüce peygamberimizi örnek almamız gerekiyor onun gösterdiği hedefe varmak için üstümüze çok sorumluluk düşmektedir ilk önce komşularımızdan ve akrabalarımızdan başlamak suretiyle peygamberin izinde giderek islamı herkese anlatmamız gerekiyor onun yaptığı gibi, Cenab-ı Allahın da bir ayetini hatırlayarak bu yazıma nihayet vermek istiyorum ne diyor yüce Rabbimiz maalen "Bu Kur'an,kendisi ile insanları uyarasın ve mü'minlere öğüt veresin diye sana indirilen bir kitaptır.O halde bu görevi yaparken sakın ruhun sıkılmasın.(A'raf-2) peygamberimiz ruhu sıkılmadan bu görevi yaptı şimdi sıra bu görevi ruhu sıkılmadan yapacak ümmetlerinde.


bu dine davet edebiliyoruz öyle oturmakla bu iş olmuyor elhamdülillah mülümanız diyorsak hakiki manada müslüman olmak zorundayız (devam edecek)


Bu güzel yazımız için Allah razı olsun efendim.
Devamla bizde bir şey ekeleyerek katkımız olsun...

Evet haklısınız oturmakla olmuyor, oturmakla iş bitmiyor. Eğer olur diyorsak orada sorun vardır, orada hata vardır. İşte bunu yapabilmek içinde önce kendimizden başlamalıyız. Kendimiz bitamamihe, bihakkın islamı yaşamaya çalışmalıyız veya yaşamaya gayret etmeliyiz. İşte insanları tebliğe davet için önce kendimiz düzgün olması lazım ki başkasına faidemiz olsun. Tıpkı bir soba düşünelim o sobayı yakmadan odanın ısınmasını bekleyelim, olurmu olmaz. Kendine faidesi yok ki bir başkasına faidesi olsun. Veya diğer bir misal, bir araba düşünelim çalıştırmadan harekete geçermi geçmez.
Onun içindir ki Silsile-i Sadat'tan Ebu'l Faruk Hazretleri mübarek sözlerinde;
Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez, Gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez buyurmakla nasıl hal ve hareket edilmesi gerektiğini bizlere göstermektedir.
Yine diğer bir mübarek sözlerinde;
Şu bogazin sulari ve azgin nehirler nasil akiyorsa, Ümmet-i Muhammed'in fertleride cehenneme öyle akiyor. Bu ümmet bizim imdadimiza muhtaç, Cenab-i hak uykumuzu alsada taki sabahlara kadar ders okusak buyururlarmış.
Demekki bu sözleri o mübarek zatlar boşuna söylememişler. Nasıl ve ne biçimde hareket edilmesi gerektiğini bizlere mesaj olarak iletmişler. Önemli olan o mesajı iyi okuyabilmek iyi anlayabilmek...
Hal böyle iken bizlere düşen vazife, önce kendimizde daha sonra eş, dost, akraba-i taallügat ve çerçeveyi genişleterek gayret göstermeliyiz
İşte bizler Mollacami ailesi olarak bu çizgiyi devam ettiriyoruz ve ettirecek ve ettirmeye gayret edeceğiz.
Son nefes ve son nefes de dahil iman islam Kur'an yolundan ayırmasın.

Bir müslümanın görevvlerini anlatılacak en güzel lisanla anlatmışsınz çok teşekkür ederim


Serbest Kürsü

MollaCami.Com