Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


utanmak!!

Utanmak!

Kutup ayılarına çok üzüldük ve foklara, balinalara... Aşağılanan Kızılderili, zenci, pigmelere ve savaşı bitmeyen milletlere çok üzüldük; hatta dünyanın öbür ucunda Koreliler için çok canlar verdik.
İngiltere Prensine ve Hollanda Kraliçesine; Belçika, İspanya, Suud krallarına saygı duyduk hep. Avusturya, Tayland, Bhutan, Brunei, Norveç, İsveç, İspanya, Japon, Kamboçya, Bahama, Barbados, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve yeryüzünde ne kadar hanedan üyesi varsa hepsine saygı duyduk; hatta rock krallarına, porno kraliçelerine(!) Monaco Prensesinin bikinisi kadar bile saygı göstermediğimiz ise; bu yüce milleti tam 600 yıl sırtında taşıyıp çağlar atlatmış olan Osmanlı hanedanı üyeleriydi ki; onları şahsî eşyalarına kadar soyup gemilerle, trenlerle her birini sınır dışına ittik!
Ardından, yetmiş yıl suç aradık onlarda. Her işlerinde ihanet aradık. Ama hiçbirinde (geğirdiklerinde çıkan gazlarla ozon tabakasını deldikleri söylenen) İngiliz inekleri kadar bile kasıt bulamadık! Ama yine de inatla (millî onurumuzu korumak için, kendilerine teklif edilen krallıkları bile reddeden) hanedan mensuplarımızı yoksulluktan, açlıktan ölmeye terk ettik. Cihan imparatorluğumuzun vârislerinin cenazelerini kaldırımlarda, üç kuruşluk (gıda vs.) alacağı olan esnafın elinde rehin bıraktık. Tabutlarını günlerce gemilerde beklettik de yine sınırlarımızdan içeri sokmadık!
Hâlbuki dikene basmış şairlere destanlar yazıyor; ekvatorda kesilen ağaçlara paneller düzenliyor; Marmara’daki adada kalmış eşekler için bile kıyametleri koparıyorduk!.. Küba’da sönen komünizme, nesli tükenen kelaynaklara, yumurtlayacak sahil arayan carettalara üzüldüğümüz yıllarda; Osman Gazi, Fatih, Yavuz, Kanunî, Sultan Ahmed ve Abdülhamid Han’ın torunları 70 yıl vatansız ve bayraksız yaşadılar!
Onlar utanç abidelerimizdir!
Bir kısım zevât onlardan utanır; bütün mahlûkat ise onlara yapılanlardan!


doğru söze ne denir!

:'( :'( :'(
ellerine sağlık laleee kardeşim.


[size=14pt]
Bir kısım zevât onlardan utanır; bütün mahlûkat ise onlara yapılanlardan


Çok doğru.
Teşekkürler lalee kardeşim. Çok güzel bi paylaşım.
Eline emeğine sağlık.


:'( :'( :'(
ellerine sağlık laleee kardeşim.


:'( :'( :'(
ellerine sağlık laleee kardeşim.

kimsenin utanacağını sanmıyorum...bize dayatılan tarihi biliyoruz sonuçta...gerçek tarih, tarih oldu gitti...Osmanlı ruhu kalmadı ki ecdadın kıymetini bilen ve utanacak nesil olsun... :'(



Bir kısım zevât onlardan utanır; bütün mahlûkat ise onlara yapılanlardan!




Osmanlı öyle bir hanedandır ki, yaptığımız ayıp sonucu sınırdışı edilen hanedan üyelerine Şam dan, gelin kralımız olun ricası gelmiştir. bu kadar gurur duyulası atalarımız varken bazıları halen Osmanlıyı inkar ediyorlar, yazık.

değerli yorumlarınız için ve ilginiz için çok teşekkür ederim. :)
herkes bilmesede biz biliyoruz gerçekleri.rabbime sonsuz şükür ki bilinçli inşanlarız. bize düşen görev; atalarımızı her daim hatırlamak ve dualarımıza katmaktır. ;)


Serbest Kürsü

MollaCami.Com