Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye'nin ilk engelli koleji açılıyor.

Beyazay Derneği`nin `Eğitim Her Engeli Aşar` projesi kapsamında Fi-Yapı`nın finansal desteğiyle İstanbul Esenyurt`ta inşa edilecek olan Fikret İnan Engelliler Koleji`nin temeli önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı`nın eşi Hayrünnisa Gül`ün de katılımıyla atılacak.

2,5 TRİLYONA MALOLACAK

Projenin hayata geçmesine katkı veren AK Parti`nin görme özürlü milletvekili ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, özürlülüğün eğitime hiçbir şekilde engel olmadığını; aksine eğitimsizliğin bir özür olduğunu söyledi. 2,5 trilyon liraya mal olması beklenen 3 katlı ve 32 derslikli okulda her sınıfta 8 kişinin eğitim göreceğini ifade eden Ayva, okulun aynı zamanda engelliler için dizayn edilmiş özel laboratuvarlarla donatılacağını vurguladı. 0-6 yaş okul öncesi eğitim ile ilköğretim bölümünün yer alacağı engelliler koleji, yurt dışındaki örnekleriyle eş değer özelliklere sahip olacak.

YABANCI DİL ÖĞRETİLECEK

Türkiye`de ilk kez işitme engelliler için yabancı dil eğitimi verileceğini de anlatan Lokman Ayva şöyle dedi: `Sağır ve dilsiz insanlar yabancı dil öğrenebilir. Bunu ispatladık. Hayata geçireceğiz. Türkiye görme ve işitme engelli , doktorlara, mühendislere alışsın. Çok iddialı konuşuyorum.` Ayva, okulda eğitim görecek çocuklardan ücret alınmayacağını da sözlerine ekledi.

21.07.2009

SEHER ÖNALAN İSTANBUL

Haber için teşekkürler kardeşim, vatana millete hayırlı olsun, gerisi çok gelsin ::)


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com