Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ramazan bayrami-hutbe

Muhterem Muslumanlar!
Bu gun, yer yuzundeki islam aleminin serefli Ramazan-i serif bayramidir. Bu gun, Allah-u Tealanin ermine uyarak bir ay boyunca oruc tutan muminlerin saadet bayramidir. Hususiyle bu gun, Cenab-i Hakk`in davetine icabe edip, Allah-u Tealanin misafiri olarak camileri, mescitleri dolduran muminleri en mustesna gunudur.
Bayram, bir sevinc ve nese gunudur. Bayram, muminler arasinda sevgi ve kardesligi birlik ve beraberligi ilan eden en hayirli bir gundur.
Mevlamiz Kuran-i Kerim`de soyle buyurmaktadir:”Muminler ancak kardestir.o halde iki kardesinizin arasini bulup barisitirin” Peygamber efendimiz (sas) de hadisi seriflerinde soyle buyurmuslardir.” Nefsim kudret elinde olan allaha yemin olsun ki; iman etmedikce cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikcede iman etmis olmazsiniz”. O halde bayram , darginliklarin ve kirginliklarin bitirilecegi, darginlarin barisacagi bir gun olmalidir.
Muhterem Muminler!
Bayram , sadece sevinmek degil ayni zamanda sevindirmek demektir. Bu sebeble yoksullar,yetimler ve cocuklar sevindirilmelidir.
Bayram, ziyaretlerin ve karsilikli tebriklesmelerin ifa edilecegi bir gundur. Oyle ise basta anne – babamiz olmak uzere buyukler , hastalar ,dostlar ve akrabalar mumkunse bizzat ziyaret edilmeli ,degilse muhakkak aranmalidir.Yine bayram gunlerinde gecmislerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, imkan dahilinde degilse ruhlari icin Kur`an-i Kerim okuyarak ve sadaka vererek sevindirilmelidir.
Hutbemize bir hadisi serifle nihayet verelim. Efendimiz (SAS) soyle buyuruyor:”Birbirinizi kiskanmayin, birbirinize bugz etmeyin ,birbirinize sirt cevirmeyin ve ey Allahin kullari kardes olun”.


Hutbe ve Vaazlar

MollaCami.Com