Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


gozlerimizi haramdan korumak-Hutbe

Muhterem Müslümanlar!
Hutbemiz gozlerimizi haramdan korumak hakkindadir.Islâm dini, hem erkeklerin,hemde kadinlarin iffetlerini korumalarına büyük bir ehemmiyet vermiş­tir. Dinimiz, bu husustaki zararlara karşı, Müslümanları ikaz etmis ve gelme ihtimali bulunan fenalıkların önüne set çekmiştir.
Bu fenalığa yol açan şeylerin basında göz gelmektedir. Bu sebeple her mü'min, gö­züyle harama bakmaktan sakınmak zorundadır.Allah-u Teala, gözlerimizi ha­ramdan muhafaza etmek için, üstüne perdeler takmıştır. Harama karşı o perdeleri kapamak, insanı cehennem azabından korur.Bu harama karşı, Mevlamiz biz kullarını Kur`an-i Kerim`de şöyle ikaz etmektedir:"Ey Resulüm, mümin erkeklere söyle,gozlerini harama bakmaktan sakınsınlar ve avret yerlerini haramlardan korusunlar! Mumin kadınlara da söyle,gozlerini harama bakmaktan sakınsınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar." (Nur, 30)
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) de hadis-i seriflerinde soyle buyuruyor:"Erkeğin kadına, kadının da erkeğe (şehvetle) bakması haramdır."Diger bir hadis-i seriflerinde Efendimiz (s.a.s.) soyle buyuruyor:"Namahrem kadına şehvetle bakmak göz zinasıdır, onu tutmak el zinasıdır, ona gitmek ise ayakların zinasıdır."(R.Nasıhin)
Muhterem Muslumanlar!
Bir erkeğin bir kadınla , görünmeyen bir yerde yalnız kalmaları da haramdır:Bu hususla alakali bir hadis-i seriflerinde Peygamber Efendimiz soyle buyuruyor:"Kadınlarla bir arada yalnız kalmaktan sakının. Allah’a yemin ederim ki, bir kişi bir kadınla yalnız kalınca, aralarına şeytan girer. Bir kimsenin çamurlu bir domuzla sıkışmış durumda olması, o kimse için kendine helal olmayan bir kadına dokunmasından daha hafiftir."
Goz zinasinin ahiretteki cezasina dair hadis-i seriflerinde Peygamber Efendimiz soyle buyuruyor:
"Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp Cehenneme atılır."Baska bir hadis-i serifte de soyle buyruluyor: "Komşu kadına, arkadaş hanımına şehvet ile bakmak, yabancı kadına bakmaktan on kat daha günahtır. Evli kadınlara bakmak, kızlara bakmaktan daha günahtır."(Taberani)
Harami islemenin cezasi oldugu gibi,ondan kacinmanin da mukafati vardir.Sevgili Peygamberimiz bu hususu soyle ifade ediyor:"Harama bakmayan gözler, Cehennem ateşi görmez." Yine Rasulullah Efendimiz soyle buyuruyor: "Bir namahrem kadın görüp de, Allah’tan korkarak, başını ondan çevirene, Allahü teâlâ, ibadetlerin tadını duyurur."
Hutbemize bir ayet-i kerimenin meali ile nihayet


Hutbe ve Vaazlar

MollaCami.Com