Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cennet ve Cehennem-hutbe

Muhterem Müslümanlar!
Bu haftaki hutbemiz Cennet ve Cehennem hakkindadir.Allahü Teâlâ, emirlerini yerine getiren ve haram kıldığı şeylerden kaçanlara, İlâhî mükâfat olmak üzere, ebedî cennetler vâd etmiş; bunların aksine hareket eden­lerin uğrayacağı cehennemin bulunduğu haber verilmiştir.
Cennetin güzelliği hayal sınırlarının dışına taşacak kadar mü­kemmeldir. Allahü Teâlâ orada kulları için, hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği ve beşerin hatırına gelmeyen nimetler ha­zırlamıştır.Duvarlarının tuğlası, altın ve gümüş; harcı, misk; çakılla­rı, inci ve yakut; toprağı zağferan olursa içindeki nimetlerin ne derece mükemmel olduğunu anlamak biraz daha kolaylaşır..Bir âyet-i kerimede şöyle buyurulmaktadır:
«(Şirkten) sakınanlara vaad olunan cennetin sıfatı (şudur): İçinden rengi, kokusu, hiçbir vasfı bozulmayan sudan ırmaklar, tadına asla halel gelmeyen sütten ırmaklar, içenlere lezzet veren şarabdan ırmakları, süzme baldan ırmaklar vardır. Orada meyvelerin her (çeşi­di) onlarındır...Cennete giren muslumanlarda; Hased, kin ve buna benzer şeyler, kalblerinde yer tutmaz. Cenab-ı Hak soyle buyuruyor:«Biz onların göğüslerindeki kini söküp attık. Hepsi kardeşler hâ­linde karşı karşıya tahtları üzerine dayanarak oturuculardır.Peygamber Efendimiz de (s.a.s.) soyle butyuruyor "Cennet ehlinin aralarında anlaşmazlık olmaz, gönülleri birdir".(Buhari)
Muhterem Mu`minler!
Cennet hakk oldugu gibi Cehennem de haktir.Cehennem, îlâhî bir ceza evidir.Kur`an-i Kerim`de soyle buyruluyor«Âyetlerimizi inkâr ile kâfir olanlar (var) ya onlari muhakkak ki ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı tadıp durmaları için, onları başka derilerle (yenileyip) değiştireceğiz... Bu derece korkunç ve tüyler ürpertici azaba tutulanlar, Zekkum yiyecek ve kaynar su içeceklerdir.Mevlamiz soyle buyuruyor: «Şüphesiz o zekkum ağacı, günaha düşkün olanın yemeğidir».Peygamber Efendimiz (s.a.s.)soyle buyuruyor:«Orada ne bir serinlik ne de içecek bir şey tatmayacaklar, sade bir kaynar su bir de irin (içeceklerdir)»
Muhterem Mu`minler!
Bu İlâhî beyanlar karşısında akl-ı selimi ve kâmil bir imani olan kimselerin cennete ulaştıracak işlere sarılması, cehenneme götüren şeylerden kaçması icabeder. Çünkü Allah'ın rızası, emirlerinde; azabı da yasaklarında gizlidir.


Hutbe ve Vaazlar

MollaCami.Com