Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


AREFE GUNU`NUN FAZILETI -hutbe

Muhterem Muslumanlar!
Hutbeiz AREFE GUNU`NUN FAZILETI hakkindadir.Kurban Bayramindan bir onceki gune Arefe gunu denir.Cenab-i Hakk`in ummet-i Muhammed`in azicik ibadetlerine cok buyuk ecirler ihsan ettigi zamanlardan biride Arefe ve bayram gunleridir.Mevlamiz Kur`an-i Kerim`de soyle buyuruyor: "Yemin olsun fecir vaktine.(Zilhicce ayindan ilk) on geceye..."
Bu on gun icerisinde en faziletli gun Arefe gunudur.Rasulullah Efendimiz hadis-i seriflerinde "Seytan hicbir gunde Arefe gunundekinden daha zelil, daha tard edilmis, daha hakir, daha ofkeli gorulmedi" buyurmustur.

Muhterem Muslumanlar!
Arefe gununu dua ile, iltica ile ihya etmeliyiz.Bu sekilde ibadete ragbet ettigimiz gibi,Arefe gununde haramlardan daha fazla sakinmaliyiz.Efendimiz (s.a.s) soyle buyuruyor: "Kim Arefe gunu dilini, kulaklarini ve gozlerini (haramdan) korursa, Cenab-i Hakk onu diger senenin Arefe gunune kadar muhafaza eder."
Arefe gunu yapacagimiz ibadetleren biride o gun oruc tutmaktir.Peygamber Efendimiz (s.a.s) soyle buyuruyor; "Arefe gununun orucu, iki senenin (gunahlarinin) keffaretidir:Gecmis ve gelecek sene." Baska bir hadis-i serifte de soyle mujde veriliyor: "Arefe gunu oruc tutmak butun sene boyunca nafile oruc tutmak gibidir".

Muhterem Muslumanlar!
Unutmamamiz icabeden bir hususta tesrik tekbirleridir.Mukellef her muslumana vaciptir.Arefe gunu sabah namazindan baslayarak, bayramin dorduncu gunu ikindi namazi dahil olmak uzere toplam 23 vakitte her farzin arkasindan "Allahu ekber Allahu ekber. La ilahe illellahu vellahu ekber. Allahu ekber ve lillahil hamd" denilerek tekbir getirilir.

Allah razi ve memnun olsun.


Hutbe ve Vaazlar

MollaCami.Com