Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ZEYTİN YAĞLI KURU FASULYE...

[color=blue]

Zeytin yağlı Kuru FASULYE


Kuru Fasulye

Malum kış geldi ve kurularda çıktı

MALZEMELER

4 su barda kuru fasulye

2 orta boy havuç

2orta boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1yemek kaşığı da varsa biber salçası

göz kararı sıvı zeytin yağ ve tuz

YAPILIŞI

Fasulylermizi geceden güzelce yıkar ıslarız

sabah olduğunda önce

soğanımızı rondadan geçrip kavururuz içine bir yandanda

havuçlarımızı minik minik doğrar onlarıda atar sotelemeye devam ederiz

akabinde salçamızı ilave ederiz ve sonra

fasulyelermizin fazla gazlı olmamasını istiyorsak haşlar sıuyunu süzeriz

ama eğer vitamini gitmesin dersek direk önceden

sotelenmiş soğan ve havucun içine ilave eder üzerine çıkacak kadar kaynar su ilavesi

yapar 20-25 dakika kadar daha pişrir ve dinlenmeye alır sonra servis yaparız..
BUYURUN AFİYET OLSUN..


çok güzel görünüyooo ::)

teşekkürLer...

Biz nerdeyse her yemeği zeytin yağı ile yapıyoruz. Çok faydalı. Ellerinize sağlık.



teşekkürler





ellerine sağlık teşekkürler


çok güzel görünüyooo ::)


teşekkür ederim sizinde gözlerinize sağlık..

bu hak yolcusu kardeşim resmen işkence yapıyor bu saatte...kime şikayet edeyim acaba.. :) :) ;) :D

İstanbullu arkadaşlar bilirler..Süleymaniye ve Çamlıca da yapılan kurufasulyeler bi harika oluyor..acaba onlara o lezzeti veren ne?tereyağı mı,fasulye mi yoksa yapılış şekli mi..hakkında ayrıntılı malumatı olan varsa cidden bu işin inceliğini merak ediyorum..


bu hak yolcusu kardeşim resmen işkence yapıyor bu saatte...kime şikayet edeyim acaba.. :) :) ;) :D


sevgili ihvan inan öyle bir kastım yok sadece paylaşım adına:))))

gel sen şikayetten vaz geç bende paylaşımdan vazgeçeyim :)))


İstanbullu arkadaşlar bilirler..Süleymaniye ve Çamlıca da yapılan kurufasulyeler bi harika oluyor..acaba onlara o lezzeti veren ne?tereyağı mı,fasulye mi yoksa yapılış şekli mi..hakkında ayrıntılı malumatı olan varsa cidden bu işin inceliğini merak ediyorum..



istanbulda ikamet ediyorum ama inannın oranın fasülyesini daha tatmadım

nasıl piştiğinide bilmiyorum amma fasulye yemeği klasik ya zeytin yağlı olur yada etlisi

bu ikisiyle pişer fakat her aşçının veya pişirenin kendi elinin ayrı bir lezzeti vardır bazılarının elinden çok güzel pişer oda ustalık maharetidir..


bu hak yolcusu kardeşim resmen işkence yapıyor bu saatte...kime şikayet edeyim acaba.. :) :) ;) :D
:D Aynen :) Elinize emeğinize sağlık, çok güzel.
Olsada yesek ;D

bu kış toplanın gelin misaifirm olun bir tencere pişirip afiyetle ikram edeyim can kardeşlerim..


Zeytinyaglilar

MollaCami.Com