Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ne yapmalıydım?

Geçenlerde doktora gidiyordum meydanda bir yaşlı teyze durdurdu.Üstü başı düzgün,dilenci tipi yoktu en azından.'evladım dolmuş param yok bana biraz para verirmisiniz' dedi.Bozuk paranın olanını verdim,çok değildi ama dolmuş parası olarak yeterdi.'Teyze sen de bize dua et' dedim.'Allah razı olsun Peygamberimize komşu olun inş.:'vs. baya bi dua etti .Herneyse..
Sınav sonuçları da açıklanmak üzere belki burdan kazanırız dedim.
Doktordan çıktığımda -2 saat sonra- meydanın biraz aşağısında yine bir yaşlı kadın bizim gibi birini tutmuş ondan da para istiyor.Aynı tip, tek fark başörtüleriydi.Sebebi de aynıydı sanırsam.Ondan da para aldı.Biraz daha ilerledik yine aynı kadın arkamızda başka birinden para alıyor.Allah Allah..Dolmuş param yok derken dolmuşu 'Alacak' param yok dedi herhalde diye düşündük :)
Velhasıl..
Size sormak istediğim şu:Dilenci gördüğümüz zaman ne yapmalıyız?Hadisler var dilenmek ile alakalı o yüzden şüphede kaldım dönüp gitmeli mi yoksa istediğini vermelimiyim?Ne yapmak gerekir bu durumlarda?Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler. :)

Dinen caiz mi bilmiyorum ama;

acizane benim sahsi fikrim dilencilere para verirsek, dilenmelerini tesvik etmis oluyoruz....

En üzüldügüm de cocuk dilenciler... Eger o cocuk dilencilerin para kazanamadigini görürse onlari dilendirenler, belki vazgecerler kücücük cocuklari o sekil sokaga salmaktan... O yüzden verilmemesi lazim!

Dedim ya benim sahsi görüsüm bu....

Haklısınız tabi.Onlara vermemek gerekiyor diye biliyorum ben de...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com