Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


CAN DOSTUM

Bir zamanlar zengin olan Sezgin ile Ferhat çok iyi arkadaşlardı.Adeta can dostuydular.Günün birinde Sezgin Ferhat'a benim için canını verir misin?diye sordu.Ferhat hiç düşünmeden ''seve seve veririm''dedi.Bunun üzerine Sezgin Ferhat'tan nişanlısını istedi.Ferhat ise nişanlısından ayrılıp,Sezgini onunla evlendirdi.Aylar sonra Ferhat bir şanssızlık eseri işinden kovulmuştu.Aklına ilk gelen can dostunu aramak olmuştu.''Fabrikasından bana iş verir''diye düşündü ama hiçbirşey onun düşündüğü gibi olmadı.Dostunu görmeye gittiğinde o kendini yok dedirtti ve o günden sonra Ferhat onunla dostluğunu bitirmeye karar vermişti.Bu düşünceyle yolda giderken ölmek üzere olan bir adama rastladı ve onu hastaneye götürdü.Şans eseri adam kurtuldu ve servetinin yarısını Ferhat'a verdi.Ferhat servetin yarısını alarak zengin oldu.Can dostu olan Sezgin'in köşkünün karşısındaki köşkü aldı.Orada hayatını sürdürürken bir gün kapıya bir kadın geldi.Bir lokma ekmek dileniyordu.Ferhat bu kadına acıyarak evin işlerini yapması için yanında çalışmasını teklif etti.Günler birbirini kovaladı ve Ferhat'la bu kadın ana oğul gibi oldular ve kadın bu samimiyete dayanarak onun sevdiği bir kadın olup olmadığını sordu.Ferhat ''hayır'' cevabını verince;tanıdığı bir kız olduğunu isterse onunla tanıştırabiliceğini söyledi.Ferhat onu kırmamak için tanışmayı kabul etti.Ferhat ile kız tanıştıktan sonra birbirlerini sevdiler ve evlenmeye karar verdiler.Herkese haber vermişlerdi sadece karşıki köşk hariç.Ama Ferhat dayanamayarak karşıki köşke de haber gönderdi.Düğün günü gelmişti.Ferhat sevdiği kız ile dans ederken birden karşısında can dostunu gördü.En sonunda dayanamayıp mikrofunu eline aldı ve şu sözleri söyledi;''Bir zamanlar bir can dostum vardı.Bir gün benden nişanlımı istedi,verdim.Ama ben ondan bir iş istediğimde kendini yok dedirtti.O artık benim can dostum değil.''dedi.Sezgin de bu sözlere dayanamayarak ondan sonra mikrofunu eline aldı ve şu sözleri söyledi.''Bir zamanlar benim bir can dostum vardı.Nişanlısı kötü yola düşmüştü.Ondan nişanlısını isteyerek namusunu kurtardım.Bana iş istemek için geldiğinde kapımda işçi konumuna düşmesin diye kendimi yok dedirttim.Babamı yolunda hasta yaptım,servetimin yarısını ona verdim.Annemi kapısına dilenci yaptım.En sonunda kardeşimle tanıştırdım.Şu anda evlendiği benim kızkardeşim.Ve o hala benim CAN DOSTUM...!

öncelikle aramıza hoş geldiniz gönül bahçesi kardeşim. Rabbim sizi de yolunda daim kılsın ve ayırmasın inşaallah. paylaşımınız çok güzeldi teşekkür ederiz. insanlar hakkında kesin yargı vermemek gerekiyor haklısınız. Güzel paylaşımlarınızın devamını diliyoruz.

teşekkür ederim beğendinize sevindim bende ilk okuduğumda etkilenmiştim güzel hikayeler paylaşmak beni de sevindirir...


öncelikle aramıza hoş geldiniz gönül bahçesi kardeşim. Rabbim sizi de yolunda daim kılsın ve ayırmasın inşaallah. paylaşımınız çok güzeldi teşekkür ederiz. insanlar hakkında kesin yargı vermemek gerekiyor haklısınız. Güzel paylaşımlarınızın devamını diliyoruz.


Hikayeler

MollaCami.Com