Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ÇİLİNGİR Mİ ÇAĞIRSAK?

Rabbimiz bizleri öyle hikmetle yaratmış ki düşünün bir yerde dinlemiştim kaşlarımız olmasa ne olurdu sizce ?Evet tahmin ettiniz eminim terlediğimizde ter damlaları gözümüze akacaktı .Kirpikler toz ları engelleyici, göz yaşı yabancı bir madde gözümüze kaçtığında hemen devreye girip onu gözden uzaklaştırma görevini almışlar işte o yüzden gözümüze bi şey kaçsa hemen yaşarır daha neler var ben den bu kadar hikmet kapılarını hep beraber açalım her kapının bir anahtarı var eminim siz dede bir anahtar vardır buyurun kapıda kalmayalım ...ÇİLİNGİR Mİ ÇAĞIRSAK ?

Çilingire gerek yok aklı salim olan her insan kapısını kendi açabilir .. ;) :)
Bu devirde erkekler bile kaş alıyor artık.Kendi çilingirleri olamıyorlar,onlara çilingir de az gelir.. :-\


Güzel bir yazı keşke biraz daha uzun olsaydı ,teşekkürler ::)

Yorumunuz çok güzel tabi ki daha başka hikmetler de var ben onları hep birlikte açalım diye düşündüm yani kapıdan beraber girelim .Yine de yazalım madem bi kaç satır acizane. Mesela Rabbimiz kuranda biz kullarından devenin yaratılışına bakıp ta ibret almamızı istiyor. buyrun bakalım:Nairobi'de çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan bazı bölgelerin kurtarılması için,develerden faydalanılacak.Araştırmacılar,bu bölgedeki büyük baş hayvanların kademe kademe develerle değiştirilmesi icap ettiğini belirtiyorlar.Araştırmacılara göre büyük ve küçük baş hayvanlar ,bitkileri yedikleri gibi toptağı da eşeleyerek,köke zarar verip bitkinin tamamen kurumasına yol açıyorlar.Ancak develer bitkilerin sadece yaprakları ile filizlerini yiyor ve dibini eşelemiyorlar.Ayrıca develer oldukça fazla süt veriyorlar.Çölleşme uzmanı Daniel Stiles,develerin çöller meydana geldikten sonra ortaya çıktıklarını belirterek "Develer daha önce ortaya çıksalardı çöl diye bir şey olmazdı"dedi.Geçen yüzyıllarda yapılan araştırmaların develerin önemini ispat ettiğini belirten Stiles,develerin,geleceğin hayvanları olduğunu belirtti.Çöllerin yayılması konısundaki incelemeler, yarı çöl olan Kuzey Kenya'da yapılıyor.Bu bölgedeki kabileler geleneksel olarak büyük baş hayvan yetiştirmeyi yeğliyorlar.Biraz uzun oldu ama okuyup devenin yaratılışını tefekkür ettiğimiz için Rabbimizin emrine uymuş oldok inşaallah .

[quote=kervanı arayan yolcu ]
Yorumunuz çok güzel tabi ki daha başka hikmetler de var ben onları hep birlikte açalım diye düşündüm yani kapıdan beraber girelim .Yine de yazalım madem bi kaç satır acizane. Mesela Rabbimiz kuranda biz kullarından devenin yaratılışına bakıp ta ibret almamızı istiyor. buyrun bakalım:Nairobi'de çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan bazı bölgelerin kurtarılması için,develerden faydalanılacak.Araştırmacılar,bu bölgedeki büyük baş hayvanların kademe kademe develerle değiştirilmesi icap ettiğini belirtiyorlar.Araştırmacılara göre büyük ve küçük baş hayvanlar ,bitkileri yedikleri gibi toptağı da eşeleyerek,köke zarar verip bitkinin tamamen kurumasına yol açıyorlar.Ancak develer bitkilerin sadece yaprakları ile filizlerini yiyor ve dibini eşelemiyorlar.Ayrıca develer oldukça fazla süt veriyorlar.Çölleşme uzmanı Daniel Stiles,develerin çöller meydana geldikten sonra ortaya çıktıklarını belirterek "Develer daha önce ortaya çıksalardı çöl diye bir şey olmazdı"dedi.Geçen yüzyıllarda yapılan araştırmaların develerin önemini ispat ettiğini belirten Stiles,develerin,geleceğin hayvanları olduğunu belirtti.Çöllerin yayılması konısundaki incelemeler, yarı çöl olan Kuzey Kenya'da yapılıyor.Bu bölgedeki kabileler geleneksel olarak büyük baş hayvan yetiştirmeyi yeğliyorlar.[color=red]Biraz uzun oldu ama okuyup devenin yaratılışını tefekkür ettiğimiz için Rabbimizin emrine uymuş olduk inşaallah .

Sizin cümleleri tamamlayan bir kaç kelimede burdan olsun...
Gaflet içinde olanlara, bir şeyi bile bile unutanlara gâfil denir.
Kur’an, Allah’ın âyetlerini anlamayıp, onlara sırt dönenlere, hak dâvet karşısında unutkan bir tavır takınanlara ve aldırmayanlara gâfil’demekte ve onları kınamaktadır. ….
Kalpleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha da aşağıdırlar. İşte bunlar gâfil olanların ta kendileridir.

Hay ALLAH razı olsun ,baktığı eşyanın zikrini duyan,zikrettiği esmanın hikmetini sezen fikir versin cümlemize.


Hay ALLAH razı olsun ,baktığı eşyanın zikrini duyan,zikrettiği esmanın hikmetini sezen fikir versin cümlemize.


Amin Amin Amin


Hay ALLAH razı olsun ,baktığı eşyanın zikrini duyan,zikrettiği esmanın hikmetini sezen fikir versin cümlemize.

Amin..Estağfurullah uzun yazı olsun içerikte iş yoksa ona harcadığım zamana yanarım gerçi yazının devamını getirmem genelde gözüm tutmadıysa ama bu mesele okunması mühim olduğu için uzunluğu problem iktiza etmez ;)<<

Serbest Kürsü

MollaCami.Com