Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Velilere Sınav Uyarısı

İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin dönem sonunda gireceği sınavlara sayılı günler kaldı. Uzmanlardan velilere altın öğütler…Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirme Sınavı’na (SBS) sayılı günler kala öğrencileri sınav heyecanı sardı. Öğrenciler kadar velilerin de sınavı tedirginlik içinde beklediğini ifade eden Ergen ve Çocuk Sağlığı uzmanı Prof. Dr. Bengi Semerci, bu dönemde velilerin tutumunun çocukların başarısını doğrudan etkilediğini kaydetti. Velilerin çocuklarına yardım etmek isterken onların güvenlerini kırmaması gerektiğini ifade eden Semerci, ailelerin çocuklarının hedeflerine saygılı olmaları gerektiğini kaydetti. Her zaman çocukların ailelerinin kendilerinden bekledikleri başarıyı yakalayamayacaklarını kaydeden Semerci, bu nedenle hedeflerin ulaşılabilir olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

SON GÜNLER RAHAT GEÇSİN

Ailelerin çocuklarının son günlerini en rahat şekilde geçirmelerini sağlamaları gerektiğini kaydeden Semerci, “Ders çalış, artık yeter çalışmana gerek yok, gibi cümleler kurulmamalı” dedi. Velilerin aşırıya kaçmadan çocuklarına, “Sen sınavdan daha değerlisin” mesajı verilebileceğini ifade eden Semerci, çocukların “Başarısız olursan sonucuna katlanırsın”, “Sınavı kazanamazsan bütün emeklerimiz boşa gider!” gibi sözlerle korkutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

GERÇEKÇİ HEDEFLER KONULMALI

Çocukların hedeflerinin akademik başarılarıyla orantılı olması gerektiğini kaydeden Semerci, “Gerçekçi olmayan beklentiler, çocukların motivasyonunun kırılmasına neden olur” ifadesini kullandı.


Egitim Haberleri

MollaCami.Com