Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Millet olmanın şatları nelerdir.

Millet olmanın şatları nelerdir.
Bu kunuyu bütün detayları ile açıklayın.

Millet derken hangi milleti kasd eylediniz ? Türk milleti mi ? İslam milleti mi ? Yahudi milleti öi ?

Şimdi Türk milleti islam milletidir. Yani atalarımız Osmanlı hiç bir zaman Türklük adını kullanmadı ve hiç bir zaman biz Türk milletiyiz biz şuytuz biz buyuz demedi. Biz İslam milletiyiz biz ummet milletiyiz dediler ve öylece büyüdüler. şimdi bana göre bir Millet vardır. Bu islam milletidir. Bir Türk ki eğer Müslüman değilse benim milletimden değildir. Ve ben onu milletim olarak da kabul edemem. Ve yine Türkler çok güçlüdür. Ama ne zaman İslam'a tam bir bağlanmakla bağlandığı zaman. Onun için eğer şimdi Güçlü değilsek ki öyle de değiliz bir amerika veya bir israil veya bir avrupa bizi istediği gibi kullanıyorsa ki zaten kullanıyor o zaman biz sadece bir Türk milleti olarak kalmışız ve asıl milletimiz olan islam milletine yani islama tam bağlanamamışız.

Yani Türk kuvvetli değildir. Türk hiç bir şeydir. Türk de sıradan bir insandır. Ne zaman ki bir Türk milleti islama sarılmış İslama bağlanmış islamla bütünleşmiş işte o zaman güçlü olmuştur. İşte o zaman kuvvet bulmuştur. Yoksa denildiği gibi Türk değilse müslüman onda bir kuvvet aramak veya bir şan aramak boş bir iştir.

Atalarımızın güçlü olması Dinine bağlı olması ile hasıl olan bir kuvvettir. Onun için bizim de acilen kendimizi toplamamız Atalarımızı en iyi şekilde anlayıp onlar gibi islama bağlı olmamız lazımdır. Yoksa Türk milleti sadece millet olarak kalır ve bu milleti herkes kullanacaktır.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com