Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


DARILMA YOK, DAYANMA VAR

Ortalık henüz alaca karanlık içinde iken, etrafa hakkın mesajlarını duyuran sen oldun. Kadirnâşinaslar bilmeseler dahî, bunun böyle olduğuna yer-gök şahittir. Sakın usul bilmezlerin haline bakıpta sitemkâr olma! Ettiğin hizmetleri halk taktir etmese de hak biliyor ya…

Sen seciyenin gereğini yaptın ve şimdi etrafın adeta lalezâr…

Çevrende boy atıp gelişen bu kadar gül varken,
Üç beş diken’den şikayet niye?...



Ve hele bu uğursuzluk, yetiştirmedeki bir kusur ve eksikliğe reaksiyon ise…
Hakka dil beste olmuş bir gönül için, âhiret yolunda ki hizmetlerin mükâfatını dünyada istemek görgüsüzce bir davranış değil mi?
Dünya ve içindekiler fâni, âhiret akıllara durgunluk veren o güzellik ve ihtişâmıyla bâki değil mi? Öyleyse gel!...
Hak yolunda cehdinin karşılığını istemekten vazgeç! Öteler ve ötelerin ötesi sana yetmez mi!

Halkın sana karşı olan teveccühü –haklı dahî olsa- bir büyüklük emaresi sayıp hüsn-ü zannın verdiği makamlara bel bağlamamalısın.
Ve hele başkalarını kendinden küçük görme gibi bir görgüsüzlüğe kat-ıyyen düşmemelisin. Zira hak katındaki kıymet ve değer, ruh safveti ve yüceliğine göredir. Cismaniyyete değer vererek, etin kemiğin altında bir esas olsa bile kalıp ezilmek ne acı bir TALİH’sizliktir.

Başkalarının sana karşı olan hürmeti istemeden ve beklemeden kendi kendine geldiği taktirde zararsız olmasına karşılık, arzu edilip arkasına düşüldüğünde valsına erilmez bir mahbub olur ve insanı sefaletler, ızdıraplar içinde bırakır.

Halkın büyük görüp ve göstermelerine bel bağlayıp güvenmemelisin. Evvelâ böyle bir teveccüh, gökler ötesi hüsn-ü kabulün bir aksi olması itibarı ile makbul sayılmalıdır. Yoksa arzu edilecek bir şey değildir. Bir an keyiflendirse bile, çok zamanlar ağlatır ve inletir. Böyle gelip geçici iltifatlara aldanıp gönlünü karartmamalısın!..

Hizmetin büyüyüp genişlemesi ölçüsünde, hasımlarınla olduğu gibi çevrenlede imtihan olacağını düşündün mü?
Düşün! Ve hakkın elinden imtihan olup, unsur olarak kullanılan dostlarına karşı mürüvvetli ol. Sakın milletine karşı verdiğin hizmetleri elinin altında bulunanlara ettiğini, onların yüzüne çarparak çevreni kendinden bizâr etme!

çok güzel ve anlamlı bir paylaşımdı bu gibi duygulara gün içinde pek çoğumuz kapılabiliyoruz. Rabbimiz yanlışımızı anlayıp hemen dönmeyi nasip etsin inşaalllah. teşekkürü bir borç biliriz..

Düşünüp silkinmemiz için hârika bir yazıydı, keşke devamı olsa diye geçti içimden... :)

Şükranlar Verd-i Ebyaz...

Ben teşekkür ederim kardeşlerim.


Düşünüp silkinmemiz için hârika bir yazıydı, keşke devamı olsa diye geçti içimden... :)

Şükranlar Verd-i Ebyaz...

teşekkürler kardeşim


Ben teşekkür ederim kardeşlerim.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com