Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SERÇE YÜREK

[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/6918/serceyi2.jpg[/img]



Mavi düş tarlamda açan beyaz çimenlerde gezinirken, siz sadece bakarsınız bana. Küçük bir can çarpar karşınızda ve hep şunu dersiniz kendinize ya da bizi gösterenlere;

- Merak etme O’nlar üşümez….

Bilemezsiniz pencerenizin önünden size bakarken üşüyen bir yanım olduğunu..

Dünyaya sahipmiş gibi gezinirken aslında yaslanacak bir dal ararım yorgun düşlerime. Bakmayın kalabalıklarda süzülüşüme, içinizde ki çocuk gibi kırılgan, ürkek ve yalnızım.

Kış kelebeğiyim, beyazlıklar arasında küçük hayat kırıntılarımı toplarken. Sessizce şarkımı söylerim.. Siz neşeden zannedersiniz, oysa ki açlığımı kusarım. Kaç kişi döker ki o bereket kırıntılarını bizi düşünerek beyaz örtüye. Elinizden düşen bir lokma ekmektir bazan yaşam ya da beğenmeyip bir kenara bıraktığınız can’simidimdir.

Tekbaşıma’lık sıksa da canımı, acıtsa da geceler uykusuzluğumu değiştiremeyeceğim kaderdir yalnızlık. Birkaç arkadaş vardır belki etrafımda gezinirken ama tutamazlar, uzanamazlar boş ellerime. En güzel tüylerini, renklerini, seslerini bağışlasalarda, önümde ki tablo hep aynı karartı ve aynı sükunet.

Sizden özgür göründüğümü biliyorum, sizin bilmediğinizse özgürlüğe tutsak olduğum. Çünkü başka şans tanımıyor hayat bana. Sadece uçuyorum ve yaşamak için rastlantıları birbirine bağlayıp, şans yumağımı sarıyorum. Hani ileride bir yuva kurarsam ucunu bulayım diye geçmişimin..

Ve sonra yükseklerde olmak zorunda olduğu için canpazarım uzaklarda bir dal buluyorum. Soğuk ve sert.. Yuvamı kuruyorum, yeni canlar getiriyorum sessiz dünyanıza…

Aslında onlarıda terkediyorum benim kaderime, size güzel şarkılar gibi geliyor sesleri, doğada bulunmam gerektiği için mi bilmem, pencerenizi, dallarınızı, maviliklerinizi süslemeye devam ediyorum.

İsyan etmeyin halinize… Siz istediğiniz zaman yürür, istediğinizde koşar, yüzer, uçar durursunuz. Bizse sadece uçarız, yoruluncada seker dururuz küçük ayaklarımızla.
Mevsimsizce geçer kısa ömrümüz.

Yükseklerde başlayan hayatım, düşen bir bedende son bulur.

Ve karışır gider toprağa bir avuç bedenim, küçük ve yalnız serçe yüreğim.

Arzu Altınçiçek

Sizden özgür göründüğümü biliyorum, sizin bilmediğinizse özgürlüğe tutsak olduğum. Çünkü başka şans tanımıyor hayat bana. Sadece uçuyorum ve yaşamak için rastlantıları birbirine bağlayıp, şans yumağımı sarıyorum.

ne güzel bir analtım :D

hayat öyle birşey ki; hep sürprizlerle dolu :)
bunun adı bazen mutluluk bazen hüzün bazen acı bazen nefret ve bu isimler sıralanır gider...
herne kadar çırpınsanda bazı şeyleri düzeltebilmek için, güzel sürprizlerle karşılaşbilmek için sonuçta elde kalan yorgunluk olur genelde...
o zaman en doğru seçim kötüye alıştırmak kendini, daha fazla acı çekmemek adına...
veee güzel bir anla karşılaşıldığında da onun tadını doya doya yaşayabilmek için...
belkide çok karamsar oldu bu ::)
bilmiyor, bilemiyorum...
sanırım hayat bu!...

hayatın güzel sürprizleriyle karşılaşmanız dileğiyle ;)

Herne kadar çırpınsanda bazı şeyleri düzeltebilmek için, güzel sürprizlerle karşılaşbilmek için sonuçta elde kalan yorgunluk olur genelde...
o zaman en doğru seçim kötüye alıştırmak kendini, daha fazla acı çekmemek adına...




[color=purple]Katkıda bulunduğun için sağolasın kardelen54
Ne zaman kıymet taşır ne mekân....İsterse tek lâhza ve göz plânının en uzak haddi için görsün...Tek o'nun nazarı kendisine değmiş olsun..
Bu görüş ve görülüş,öyle bir imtiyaz ki,bundan daha üstün bir şey tasavvur edilemez.Hani daiam kuşlar gibi özgür olmak isteriz hatta Ömer karaoğlu'nunda bir ezgisi vardır"kuşlar sizin kadar hur olmak hayalim."
Kanatlarımı kırdılar umutlarımı vurdular
Ninnileri susturdular yüreğimi dağladılar
Varamadım hasretime sevdaların ülkesine kuşlar

İmreniriz gıpta ederiz hür özgür diye asıl özgür olan bizim ruhlarımız.O(s.a.s)ilâhî okyanusların kaynaştığı sonsuzluk nebisinin nûrun etrafında pervâneşebilmek.O'nun( s.a.s) gitmiş olduğu dogrultuda ilerliyebilmek .Rûhlarımız kuşlardanda yükseklere cıkmakdadır.İşte özgürlük ordadır.İnşaallah o özgürlüğü bulanlardan oluruz..[/color
]

Emeğinize sağlık. Değişik bi bakış açısı. Bir olaya kaç çeşit bakılabiliyo...



İnşaallah o özgürlüğü bulanlardan oluruz..



inşAllah :)
ben teşekkür ederim... başlangıçları pek başaramam ama arada devamlar yapabiliorum işte :D

evet bakış açısı farkı benim kastettiğim dünya haliydi sizinki ukba...
sizin bahsettiğiniz en değerlisi hiç şüphesiz...
ama yinede arada bir bağ vardır elbette, birbirine örnek olacak, çıkar yol gösterecek...

RABBim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...

tabiki sizin değindiniz konuda cok güzeldi kardelen54
dünya olmadan ahiret olmazdı.Rabbimiz her bir şeyi çift yaratmışdır.Yani diğerinin kıymeti anlaşılsın diye gece-gündüz,kötü-iyi,güzel-çirkin vs çoğalır gider.işte sadece etrafa tevekkul ile bakmak gerekir.O kaideyi bir yakaladıkmı dü cihandada saâdet güneşinin etrafında pervâne oluruz.Dünyada mutlu olabilmek için elbetteki ruhlarımızın özgürce dolaşması lâzım bu ruhta elbetteki gıdasını alacak ki ta yukseklere uçma gücü kuvveti olsun..Rabbim ruhunu feyziyle gıdalandıranlardan eylesin cümlemizi


Emeğinize sağlık. Değişik bi bakış açısı. Bir olaya kaç çeşit bakılabiliyo...


Emeğinize sağlık. Değişik bi bakış açısı. Bir olaya kaç çeşit bakılabiliyo...

teşekkürLer..

emeğine sağlık teşekkürler...

Paylaşımınız için teşekkürler...
Allah razı olsun...

Rabbim celle şânuhû sizlerden de râzı olsun, yorumlarınızla katkıda bulunduğunuz için şukranlarımı sunuyorum. Meas-selâm..


Paylaşımınız için teşekkürler...
Allah razı olsun...yorumlarda güzel

Haline şükretmek mumine yakışandır.Her zaman kendinden daha kötü durumda olanları düşünürsek zaten mutlu olmamak içten bile değil.

Hayat yüksekte başla da toprakta son buluyor.

Allah bizleri halimizden memnun etsin.


Paylaşımınız için teşekkürler...
Allah razı olsun...

bittiyse söz sukut başlasın.sukutum çıglık olsun beni anlatsın.....


Sevgi, Özlem...

MollaCami.Com