Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yedi Mescidler

Yedi mescidler


fetih mescidi


ömer bin hattab mescidi


yıkılan 4 mescidin yerine yapılan yeni öescidler

Hicretin 5. yılında Müslümanlarla mekke müşrikleri ve müttefikleri arasında yapılan hendek harbinin yapıldığı mahalde teberrüken yedi mescid yapılmışdır. Bu mescidlerden bir tanesi Rasulullah efendimizin çadırının kurulu olduğu yerde '' Fetih mescididir.'' Fetih mescidinin bulunduğu yerde Peygamber efendimiz pazartesiden çarşamba gününe kadar ''Ahzab duası'' ile ilticada bulundu. Duasının kabul olduğu bildirildi. Akşama doğru çıkan çok şiddetli bir rüzgar kısa sürede fırtınaya döndü. Fırtıne müşrik ordusunu medine çevresinden atıncaya kadar devam etti. Sabah olunca hiç bir düşman kalmamış fırtına da dinmişdi.

Peygamber efendimiz üç bin civarında ashabı ile Seli dağı eteğinde ikamet ederek Selman-ı farisinin teklifi üzere hendek kazmayı kararlaştırıp, bir rivayete göre eni ve derinliği : 2,5 metre , diğer bir rivayete göre de derinliği : 4,5 öetre veya 5 , eni de : 9 metredir. Ashab-ı kiramın gayretleri ile 6 günde veya 24 günde kazılmıştır. kazılan hendeğin uzunluğu yaklaşık 6000metre bazılarına göre ise 2700 metredir. Müşrikler bir aya yakın muhasarada bulunmuşlar ise de sonunda hezimete uğrayarak çekip gitmişlerdir.

Hendek kazılırken olan mucizeler:

Bunlarda birisi büyük bir kata çıkmıştı. bütün uğraşmalara rağmen onu kimse kıramamıştı. Efendimiz haber verdiler. Efendimiz S.A.V balyozu eline aldı ve besmele ile kayaya vurdu '' Allâhu ekber Şamın kırmızı saraylarını, kisranın beyaz sarayını ve sananın kale kapılarını görüyorum buyurarak ilerde oraların fetih müjdesini verdi.

Hz. Câbir r.a rasulullâh s.a.v in karnına taş bağladığını görünce evine gitmiş hanımına neyimiz var demişler hanımı da biraz arpa ile bir oğlak var demişler. Oğlağı kesip çömlek içinde tandıra arpayıda öğüterek ekmek yapmak üzere fırına koydu.Ya rasulallah bir parça yiyeceğimiz var bir iki kişi ile teşrif buyursanız. Yemeğin ne olduğunu öğrenen efendimiz bütün hendek ehlini davet etmişti. Bunu üzerine câbir r.a telaşa düştü ve hanımına haber verdi dedi ki ben iki üç kişi dedim efendimiz hendek halkının tamamını çağırdı. ne yapacağız dedi. Hanımı bunu efendimiz s.a.v yapdi ise bir bildiği vardır diyerek olacakları bekledi. Efendimiz geldiler ve besmele ile evvela bir kez aldılar ve sırasıyla dağıttılar. o gün bir oğlak hendek ehlinin tamamına yetti. hatta komşulara medine ehline dahi dağıtıldı.

Paylasim icin tesekkür ederiz kardesim

Rabbim bizlerede o mübarek mekanlari görüp ziyaret edebilmeyi nasip eyler ins..

o mübarek yerleri görmeyi Allah bizlerede nasip eder inşaallah
Allah razı olsun medineli paylaşım için teşekkürler

inş. kardeşlerim dualar edelim nasip olsun kardeşlerimize inş.

okuyan gözlerinize sağlık

Sormucam, inşallah bu soruyu ben bulucam Allah'ın izniyle ;)
Ne mi? niye hep 7 di??? niye bu sır mı ne?
Neyse bu hep bana çıkıyor vardır bir hikmeti, Rabbim lütfen...
Çalışmadan vermem ;)


Sormucam, inşallah bu soruyu ben bulucam Allah'ın izniyle ;)
Ne mi? niye hep 7 di??? niye bu sır mı ne?
Biz sana seb-u mesaniyi verdik. Fatiha-i Şerife iki kere nazil oldu. Mekke-i Mükerreme’de ve kıblenin tahvili günü Medine-i Münevvere’de. Seb-ul mesani Fatiha-i Şerife’nin isimlerinden biridir. 7 ayetli olmasından dolayı seb-u (seb’ arapcada 7 demektir.),2 kere nazil olmasından dolayı ve namazda en az iki kere tekrar edilmesinden dolayı mesani denilmiştir.

Rabbime dedim ki; ‘ya Rabbi! Bu Fatiha suresini okuyan kimsenin sevabı nedir?’ Cenab-ı Hakk ‘Ya Muhammed! Bu sure yed-i ayetdir. Bu sureyi kim kıraat ederse cehennemin yed-i kapısı onun üzerine haram olur.’ Buyurdu.” Buda yani cehennemin yed-i kapısı oldugu da ayeti celile ile sabittir لَهَا سَبْعَةُ أَبْوَابٍ “cehennemin yed-i kapısı vardır. (hıcr 44) “ve yine dedim ki; ‘Ya Rabbi! bir defa Kur’an-ı Kerim okuyanın sevabı nedir?’ ‘ya Muhammed! Ben ona her harfine mukabil cennette bir ağaç veririm.’ Buyurdu.”
Yani ‘nefsim yed-i kudretinde olan hz. Allah’a kasem olsun ki ne Tevrat, ne İncil, ne Zebur’da bu surenin misli inzal olunmamıştır. Bu sure Fatiha suresidir.’



iyi bir soru bakalım kim cevaplıyacak niye yedi ???


Sormucam, inşallah bu soruyu ben bulucam Allah'ın izniyle ;)
Ne mi? niye hep 7 di??? niye bu sır mı ne?
Neyse bu hep bana çıkıyor vardır bir hikmeti, Rabbim lütfen...
Çalışmadan vermem ;)
7 nin sırrı: Kainatta 7 günde yaratıldı, her şey kainatta olup bittiği için olabilir diye düşünüyorum. Cevabı bilenler! yanlışsam düzeltin veya bildirin (: Bilir misin? ) --- den


Medine

MollaCami.Com