Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Medine-i Münevvereyi ziyaret

MEDİNE-İ MÜNEVVERE’Yİ ZİYARET

[img width=600 height=450]http://img404.imageshack.us/img404/4845/mediene.jpg[/img]

















Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret etmek, mescidinde namaz kılmak, Onun ve Ashabının yaşadığı yerleri görmek üzere Medine’ye doğru yola çıkan bir hacı veya umreci bu ziyaretiyle yalnızca Allah’a yakınlaşma amacı gütmelidir. Çünkü hacının İslami duyarlılığını daha da artıracak olan bir kutlu yolculuk, gerçekten Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmanın önemli bir vesilesidir. Zira Cenab-ı Hak, Peygamberini ziyarete gelenleri sever ve onların, onun huzurunda yapacakları duaları geri çevirmez. Hz. Peygamber de kendisini ziyarete gelenlere şefaat edeceğini bildirmiştir. Yolculuk esnasında, bol bol salatu selam getirilmeli ve Medine’ye yaklaştıkça bu daha da artırılmalıdır. Hacı, bu ziyaretin sıradan bir ziyaret olmadığını düşünerek büyük bir tevazu, saygı ve vakarla Medine’ye girmelidir. Medine’ye girerken "Rabbim! Gireceğim yere dosdoğru girmemi sağla; çıktığım yerden de dosdoğru çıkmamı sağla. Bana katından, yardımcı bir güç ver" duasını okuması güzel olur. Evlere yerleşip gerekli ihtiyaçlar giderildikten ve hazırlıklar yapıldıktan sonra, Mescid-i Nebi ve Hz. Peygamber’in kabri ziyarete gidilir.

Teşekkürler sevgili Medine'li, zaten insan oralarda gaflet içerisinde olamıyor. Ayrı bir hissi oluyor anlatılmaz yaşanır derler ya onun gibi yani. Hele ki Hicret yolundan giderken her bir azan ayrı salevât-ı Şerife getiriyor. Rabbim cümle ümmeti Muhammed'e nasip eder, bizlerde tekrarını. Fiemanillah..


"Rabbim! Gireceğim yere dosdoğru girmemi sağla; çıktığım yerden de dosdoğru çıkmamı sağla. Bana katından, yardımcı bir güç ver" duasını okuması güzel olur.

ve bir başka dua da ilaveten ,Allah'ım bana rahmet kapılarını aç evliyanı ve taat ehlini rızıklandırdığın gibi beni de Resülün Muhammed Mustafa (s.a.v.)'yi ziyaret etmekle rızıklandır.Beni afeyle,bana rahmet eyle ey istenilenlerin en hayırlısı,denir.

Resulullah efendimizin kabr-i şeriflerine varıp edep ve terbiyelice... Esselamü aleyke eyyühe'n-nebiyyü ve rametu'l-lahi ve beraka-tühü aleyke ya seyyidi ya resulallahi .Esselamü aleyke ya habiba'llah denir..
teşekkürler medineli kardeşim..

okuyan gözlerinize ve kalbinize sağlık kardeşlerim

Oraya giden hanım kardeşlerimiz bilirler, bilmeyen ve gidecek olan arkadaşlar için araştırdım. Saygılarımla..

Soru
mescidi nebevide ravzada kılınacak 2 rekat namazın fazileti malum. Ancak kadınların ziyaretinde öyle izdiham oluyor ki hacda da,umrede de yaşadım. Görevliler kovalıyor, kalabalık rahat vermiyor bazen yere secde edemiyorsun bile. bu şartlarda kılınan namazdan ecir umabilir miyiz?
Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Ravza, bahçe ve cennet anlamlarına gelir. Ravza-i Mutahhara geniş anlamıyla, âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed (s.a.s)'in medfün bulunduğu yer ve Mescid-i Nebi demek ise de, özel manasıyla Mescid-i Nebi'nin içinde Hz. Peygamber (s.a.s)'in kabr-i saadetleriyle minber-i şerif arasında kalan kısım demektir. Bu yer 10 m. genişliğinde ve 20 m. uzunluğunda 200 m2 lik bir sahadır. Bu alanın fazileti ile ilgili olarak Allah Resulu şöyle buyurur: "Evimle minberim arası, Cennet bahçelerinden bir bahçedir" (Tecrid-i Sarih Tercümesi, IV, 268).

Medine'de bulunan Mescid-i Nebi'nin fazileti hakkında Allah elçisi şöyle buyurur: "Fazla sevap umarak, içinde namaz ve ibadet için şu üç mescid dışında hiç bir mescid için yolculuk yapmak uygun olmaz: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebî ve Mescid-i Aksâ" (Tecrid, IV,199); Benim şu mescidimde kılınan bir namaz, Mescid-i Haram dışında, diğer mescidlerde kılınan bin namazdan (sevap yönüyle) daha hayırlıdır" (Tecrid, IV, 249). Zikredilen faziletleri bünyesinde bulunduran mescidde, Hz. Muhammed (s.a.s)'in medfûn bulunduğu "Hücre-i Saadet", Kâbe dahil yeryüzünün her noktasından, göklerden ve arştan daha üstün ve şerefli kabul edilmiştir (Tecrid, IV 258). Kabr-i saadetlerini ziyaretin faziletiyle ilgili olarak şu iki hadis zikredilir: "Kabrimi ziyaret edene şefaatim sabit bir hak olur" ; Kim ki, beni vefatımdan sonra ziyaret ederse, hayatımda ziyaret etmiş gibidir" (Acluni, Keşful-Hafâ, Beyrut 1351, II, 250). Bu hadisler göz önüne alınınca, Medine'de Hz. Peygamber (s.a.s)'in kabrini ziyaret etmenin ve bu Mescid'de namaz kılmanın sevabı kendiliğinden ortaya çıkar. Bundan dolayı müslümanlar, gerek hac ve gerekse umre için yaptıkları seyahatlarda bu mübarek yerin ziyaretine çok önem verir. Bu mescid ve kabri ziyaret, İslam âlimlerince mendûb bir amel olarak kabul edilmiştir. Öte yandan Hanefi bilginleri, mâlî durumları elverişli olan kimseler için bu ziyareti vâcib derecesinde saymışlar; bir zaruret olmaksızın terkedilmesini büyük bir gaflet ve katı yüreklilik olarak kabul etmişlerdir.

Ravza-i mütahhara da kılınan namazın sevabı çoktur. Sıkışıklık halinde kılınan namazın sevabı vardır. Ayrıca izdihama sebebiyet olacaksa kılınmayabilir veya sakin olduğu zamanlarda gidip kılmak gerekir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

Allah razi olsun kardeşim.Rabbim bizlerede en kısa zamanda nasip etsin inşaallah. :'(

inş. en kısa zaman da ve tekrar tekrar nasib eyleyip biten şarjlarımızı dolduru versin rabbim


inş. en kısa zaman da ve tekrar tekrar nasib eyleyip biten şarjlarımızı dolduruversin rabbim


inş. en kısa zaman da ve tekrar tekrar nasib eyleyip biten şarjlarımızı dolduru versin rabbim Allah razi olsun kardesim oralarin suyu tuzu herseyi daha farkli

güzel paylasimlariniz icin ALLAH-cc razi olsun arkadaslar...

umudumuz odur ki, karsiligini ziyadesiyle versin Rabbimiz...


Medine

MollaCami.Com