Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dell Latitude XT2 ile bilgiye dokunarak ulaşın

TABLET PC kavramı ilk çıktığı günden beri iki arada bir derede kaldı. Yine de şirketler ne batabilen, ne de çıkabilen bu tasarım anlayışı üzerine ürün çıkarmaya devam ediyorlar, bize göre de iyi yapıyorlar.
Dell’in yeni Latitude XT2 modeli de tablet PC ürünü de bunlardan biri. Yaklaşık 1,7 kilo ağırlığındaki parmak izi bırakmayan koyu renk malzemeyle üretilen bu cihaz, küçük bir hareketle ister tam boy klavyeye sahip bir dizüstü bilgisayar, ister tablet PC olarak kullanılabiliyor. Centrino 2 platformuna sahip olan ürün, bu platformun beraberinde getirdiği geniş bağlantı seçenekleri ve 5 GB’a kadar yükseltilebilen DDR3 bellek gibi avantajları doğal olarak beraberinde taşıyor.
Yeni serinin daha önceki XT serisinden en büyük farkı ise dokunmatik ekranın çoklu dokunmatik kullanımı desteklemesi. Böylece iPhone örneğinde olduğu gibi iki parmağınızı birden kullanarak resimleri döndürebiliyor, büyütüp küçültebiliyor ve üzerinde oynama yapabiliyorsunuz. Cihazı tablet PC modunda kullanmak için dilerseniz beraberinde gelen, çalışmak için pil gerektirmeyen şık kalemi de kullanabiliyorsunuz. Bu kalemle birlikte gelen üç değişik uç, kağıt üzerine yazma alışkanlığınıza bağlı olarak kendinize en uygun olanı seçmenize olanak tanıyor.
Dönüşüm birkaç saniye sürüyor
Intel’in Centrino 2 platformundan güç alan Latitude XT2 üzerinde yeterli sayıda bağlantı olduğunu söylemek mümkün. 2 adet USB, FireWire, SD kart okuyucu, Express Card yuvası bunlardan bazıları. Hatta cihazın üzerinde eSATA bağlantısının da olması, özellikle yüksek hızlı harici depolama ihtiyacı duyanların yüzünü güldürecek bir ayrıntı. Diğer yandan, dahili optik sürücüye dahil olmaması bazıları için önemli bir dezavantaj.
Tasarımda ön yüzü tablet PC fonksiyonlarına özgü düğmeler, ışıklı durum göstergeleri ve parmak izi okuyucusu tamamlıyor. Cihaz, ekran altındaki döner menteşe sayesinde diğer tablet PC’lerde olduğu gibi birkaç saniyede dizüstü-tablet kullanımları arasında geçiş yapabiliyor. 12 inç boyutundaki 1280x800 çözünürlüğe sahip LED aydınlatmalı ekran, geniş açıda net görüntü verme iddiasında. Yine de özellikle tablet PC olarak kullanılacak bu tarz cihazlarda görüş açısının daha da genişletilmesine duyulan ihtiyaç, kullanım sırasında kendini belli ediyor.


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com