Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Küçük işletmelerin güvenliği emin ellerde: ZyXEL USG100 UTM

Son yıllarda şirket ağlarının birbiriyle ve internetle bağlantısı geliştikçe, şirketlere yönelik dışarıdan gelen tehditlerin sayısında da ciddi bir artış gözleniyor. Bu da donanım bazlı birleşik tehdit yönetimi (Unified Threat Management – UTM) çözümlerinin iyice yaygınlaşmasına neden oldu. İşte ZyXEL’in USG100 adlı UTM ürünü de, özellikle küçük ölçekli işletmelerde ağ güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Tasarım olarak gümüş rengi metal bir kasaya sahip olan ve iki kenarı kırmızı çizgilerle belirginleştirilen ürün, 10-25 arası çalışana sahip kurumlara hizmet vermek için ideal olarak nitelendiriliyor.
ZyXEL USG100, ağ giriş noktasına yerleşerek virüs, port saldırısı, spam gibi ağ kaynaklı tehditleri önlemenin yanında, içerik filtreleme ve ağ yönetimi gibi fonksiyonların da üstesinden gelebilen komple bir çözüm olarak sunuluyor. İki adet WAN (geniş alan ağ bağlantısı) noktasına sahip olan ürün, aynı zamanda önündeki iki adet USB portu ve arkasındaki PCMCIA genişleme yuvasına 3N destekli iletişim cihazları bağlandığında 3N şebekeleri üzerinden sağlanan kablosuz erişimi de kontrol altına alabiliyor.
Ürünün diğer öne çıkan özellikleri arasında ICSA sertifikalı firewall, Kaspersky Lab antivirüs yazılımı, solucan saldırılarına karşı IDP güvenlik sistemi, IPSec VPN, SSL ve L2TP VPN desteği, MSN ve BitTorrent gibi anında mesajlaşma ve P2P uygulamalarını kişi bazında yetkilendirebilme, antispam uygulaması, kullanıcı veya kullanıcı gruplarının uygulamalara ve dosyalara erişimini kontrol edebilme, VoIP gibi gecikmeye duyarlı uygulamaların önceliklendirilebilmesi için bant genişliği yönetimi, birden fazla WAN portuyla çoklu internet servis sağlayıcı bağlantılarını ve yük dengeleme uygulamalarını kurabilme yer alıyor.


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com