Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Manisa Kebabı



Malzemeler

İç malzemesi

300 gram kuzu kuşbaşı,
2 orta boy havuç,
2 orta boy patates,
1 su bardağı bezelye,
2 orta boy kuru soğan,
1 adet domates,
1 çay bardağı sıvı yağ,
4 adet sivri biber,
4 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı tuz.

Krep Malzemesi;

4 çay bardağı un,
1 yumurta,
1 su bardağı süt,
1 dal maydanoz,
1 dal dereotu,
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı

İç malzemesini etleri kavurarak pişirmeye başlayın,etler kavrulunca sebzelerini,baharatını ve tuzunu ekleyin. Pişen içi mutlaka süzün.Krep malzemelerini çırpın. Teflon tavada isterseniz yağsız,isterseniz 1 yemek kaşığı yağ ile ince bir tabaka dökerek,önlü arkalı pişirin.

Hazırladığınız krepleri,bir kase içerisine oturtarak içine süzdüğünüz etli içten yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın.
Bohçaları ters çevirerek fırın tepsisine dizin.

Üzerine yuvarlak kesilmiş domates yerleştirip, sıcak fırında 10 dakika pişirin.

izmirdeyken hususi manisa kebabi yerdik :) biz yaparsak kivami tutarimi acaba ::) tesekkurler

Rica ederim... :) :)

çok güzel yaaa...

ellerine sağlık sena harika görünüyor :)

Pek de nazik bi kebapmış. Bizim doğudakilere ve Adana kebaplarına hiç benzemiyo. Biz tabi koca pideyi dolduruyoruz. ;D

Hiç tatmadım; ama çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık Sena :)

Harika gozukuyor.Ellerine saglik
Anlayamadigim bir sey var,seklini nasil veriyoruz? bohca gibi katliyoruz ters ceviriyoruz agzi nasil acik oluyor ::)


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com