Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sulu patates yemeği


Malzemeler:

½ kg kuşbaşı et
6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ (Etiniz yağsız ise sıvıyağ miktarını istediğiniz oranda arttırabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, Su

Yapılışı:
1-Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır
2-Soğan soyulup incecik doğranır.
3-Tencereye sıvıyağla soğan ve et koyulup hafif ateşte yakmayacak şekilde kavrulur.
4-Domates salçası katılır birkaç dakika etle birlikte kavrulur.
5-Patatesler kavrulmuş etin üstüne atılıp karıştırılır.
6-Yemek sulu olacağı için; kaynama payını da düşünerek patateslerin yüzeyini geçecek şekilde su katılır. 7-Kaynamaya bırakılır
8-Pişmeye yakın tuz ve karabiberini katıp patatesleri ezmeden karıştırılır.
9-Patatesin tadına bakarak yada kaşıkla bir tanesini ezerek yemeğin pişip pişmediğini kontrol edilir.
10-Pişmişse altı söndürülür.

Patates yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun.

bunu benim eşim görmesin bi insan bukadarmı patatacı olur yaa ;D ;D

ellerine saglık kardeşim


bunu benim eşim görmesin bi insan bukadarmı patatacı olur yaa ;D ;D

ellerine saglık kardeşim
benim de oğlum pilavın üstüne koyar iştahla yer artık.. :D ellerine saglık gözyaşı..


Sebze Yemekleri

MollaCami.Com