Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ilk kez gidiyordum.

Muhterem kardeşlerim. Hep düşünmüşdüm bunları paylaşsam mı paylaşmasam mı diye ama paylaşmak ağır basdı içimde.

Yılların güzel ve dolu dolu yorgınluğu hep dilediğim istediğim bir talebelik hayatının son dönemleri idi. Bir balık nasıl arzularsa suyunu ben de arzuluyordum mezuniyyet günümü. Hep istediğim hizmeti dışarılara taşımakdı. Zaten taşınacakda mesele biz de vesile olalım niğmetlenelim düşüncesiydi. En heyecanlı gündü hayatımın. Çünkü herkes için kader anıydı belki de bu. neden kim nereye verildiyse hayatı orada geçecekti belkide. Neyse heyecanlarla beraber bir suskunluk anı yaşanıyorsu. Tağyinler okunuyor. En mühimi her kesin aynı yere odaklanması ne güzeldi. Ve işte o andı her yer okunuyordu acaba ben neden okunadım. 160 kişilik listede sanki yoktum ben. Listenin en sonuna doğruydu. Nihayet türkiye içi bitti. Avrupa bitti. Afrika bitti. En son orta asya bölgesine sıra geldi. Okundu ismim. nihayet.

Denildi ki gidiniz pasaport çıkarınız. Biz de gittik ama bilmiyorduk nereye hangi ülkeler bekliyor bizi ama önemli olan yurt dışında vazife yapmakdı. Neyse ki her şey tamamlandı. Gönderildi pasaport. Ve en son bir telefon kardeşim size vize alıyoruz suudi arabistana medineye denildi.

Aman Allahım ben kim medineye gitmek orada hizmet etmek kim. Ki medine dertlilerin dermanı hastaların şifa kaynağı ve yıkık ve bitap gönüllerin ilacı medine idi. O an öyle bir sevinç öyle bir neşe ki yılların yorgunluğu uçdu üzerimden. Neyse ki alındı vize ve binildi uçağa beraber bir arkadaşımla. o Allahın beytinin yanı başında hizmete bende Onun rasulunun şehrinde hizmete. Varıldı ve hemen mescid-i nebevii ziyaret edilecek. Akşamdı ışıkları muhteşem minareleri tağrif edilmez bir mescid. Ve bir yeşil kubbenin önünde öyle bir kubbe ki sanki göğe yükselmiş her yer nur olmuş içimiz de bir coşku inanılmaz bir heyecan Rasulullahın huzurunda olmak ona selama durmak nasıl bir duygu idi de bizi coşturmuşdu.

Şöyle bir hadis vardı : men zeeranii bağde mevtii fekeennemee zeeranii fii hayaatii
kim ki beni vefatımdan sonra ziyaret ederse hayatımda ziyaret edmiş gibidir. Allah Allah dedim biz haa biz efendimizi hayatında ziyaret ediyoruz ne acayipdi ne güzeldi tağrif edilmez ancak ve ancak yaşanılırdı.

Ve yine bir hadis vardı : men zeera kabrii vecebet lehüü şefaa atii
kim ki kabrimi ziyaret ederse ona şefaatim vacibdir.

Hele diğer gün gidiyoruz mescide. Bahçesinden girerken arkadaşım yaa muhterem vallaahi burası tağrif edilmez düşünemiyorum burayı yaa yani buranın benzeri olsa olsa ancak cennette olur diye hayretliğini dile getiriyordu.

İşte medine-i münevvere de ilk gün kısaca böyle idi. Ama hep dua ediyorum Allahıma ne olur Yarab bütün kardeşlerimi getir bu mübarek şehirlere tekrar tekrar tektar tekrar getir yarab diye. Ben hep hayatımda hangi şey bana huzur verdi ise rabbimden onu kardeşlerime de vermesini diliyorum. Allah gelene gelmeyene en kısa zamanda bu mübarek topraklara gelmeyi nasip eylesin gelenlerede bizlere dua etmeyi unutmamayı nasip eylesin.amin amin amin

amin... cani gönülden amin...

ne güzel bir mezuniyet dimi medineli...
isteyen herkese nasib olur insaAllah...
ama oralarda olmanin tadini almak, kadrini bilmek gerek...

iyiki paylastin...
tesekkürler ve hayr'li ameller dileriz

evet kardeşim çok şanslıymışsınız rabbim görevinizi hakkıyla yapmayı nasip etsin inşallha bizlerede birgün oralara gitmek basip olur herdaim dualarınızda olmak dilegiyle

gercekten $ans mi kismet mi yoks a kader mi....ortak nokta miz var galiba medineli..biz de vazife almak icin beklerken bize Amerika cikti :)hizmet bu onemli olan hakkiyla elimzden geleni yapmak dimi..o mubarek yerlerden bize dualar et nolur..duaya cok ihtiyacimiz var..Allah herseyi gonlune gore versin

Güzel yorumlarınızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun. Buraya gelmek bir şans değil bir lütfüllah , Şefeatü rasulullah ve bil himmetdir. diye düşündük. Şuda var ki önemli olan medinede yaşamak değil her yerde medineyi yaşamak.

İnşallah dileğimiz ve dualarımla gelirsiniz kardeşlerim.


gercekten $ans mi kismet mi yoks a kader mi....ortak nokta miz var galiba medineli..biz de vazife almak icin beklerken bize Amerika cikti :) hizmet bu onemli olan hakkiyla elimzden geleni yapmak dimi..o mubarek yerlerden bize dualar et nolur..duaya cok ihtiyacimiz var..Allah herseyi gonlune gore versin


esef etme semra-can...
medinede olupta medineyi yasamak baska
amerikada olupta medineyi yasamak bir baska olsa gerek...!
ecrini Rabbimiz verir insaAllah


Serbest Kürsü

MollaCami.Com