Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


IQ seviyesini artırmanın yolları

Zekayı 1 haftada % 40 artırmanın yöntemleri ve IQ seviyesini yükseltmenin yolları. Bir bilim adamının yaptığı araştırmaya göre zekayı, aşağıdak vereceğimiz yöntemleri uygulayarak, % 40 artırmak mümkün. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini iddia eden İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nin Biyomedikal Bölümü’nden Prof. Mark Lythgoes’in 1 hafta süren programı BBC’de yayınlandı.

Programa katılan 100 kişinin IQ’larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi. İşte zekayı artıran yöntemler..

Zekayı % 40 artıran yöntemler

Cumartesi: Gözünüzü kapatarak banyo yapın ve dişinizi diğer elinizi kullanarak fırçalayın.

Pazar: Sabahleyin yürüş yapın ve bulmaca çözün.

Pazartesi: Sabah işe yürüyerek veya bisikletle veya daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin. Akşam yemekte yağlı balık tüketin.

Salı: Bir sözlük edinip bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenin ve bu yeni öğrendiğiniz kelimeleri günlük konuşmalarınız içinde kullanmaya özen gösterin.

Çarşamba: Önceden tanımadığınız biriyle tanışıp sohbet edin.

Perşembe: Televizyonda işe yaramaz programlar yerine bilgilendirici yarışma veya programları izleyin.

Cuma: Alışverişe giderken liste hazırlamak yerine listeyi ezberlemeye çalışın. Ayrıca alkol ve kafein içeren içecekleri asla tüketmeyin.

Alinti


Egitim Haberleri

MollaCami.Com