Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tıpta uzmanlık sınavı başvuruları 23 şubat'ta

Tıpta uzmanlık sınavı başvuruları 23 şubat'ta

Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı'nın (TUS) İlkbahar dönemine ait başvurular, 23 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan yaptığı yazılı açıklamada; tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne alınacak adaylar için TUS İlkbahar döneminin 11-12 Nisan tarihlerinde Ankara'da yapılacağını belirtti. Yarımağan, 2009 TUS İlkbahar Dönemine başvuru süresinin 23 Şubat-4 Mart tarihleri arasında olduğunu, başvuru sırasında mezun olmak şartı bulunduğunu kaydetti.

Yarımağan'ın açıklamasına göre; sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2009 TUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu'nda yer alacak. Başvurular elektronik ortamda alınacak. Kılavuz dağıtımı yapılmayacak.

Sınava başvuracak adaylar, 23 Şubat 2009 tarihinden itibaren, 2009 TUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile başvuru merkezleri adres bilgilerine ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

TUS İlkbahar döneminin birinci basamağını oluşturan Yabancı Dil Sınavı, 11 Nisan 2009 Cumartesi günü saat 09:30 da başlayacak. Sınavın bu basamağında başarılı olan adaylar, 12 Nisan 2009 Pazar günü saat 13:30 da başlayacak olan Bilim Sınavı'na alınacak.


CİHAN


Egitim Haberleri

MollaCami.Com