Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Siz hangisisiniz?

Bir baba ile kızı dertlesiyorlarmis. Kızı hayatinda çok sIkInti yasadigini ve bunlarla nasil bas edecegini bilemedigini söylemis babasina. Hatta sorunlar ardi arkasina devam ediyormus hayatinda.
Babasi kizini dinlemis, dinlemis ve “gel, sana bir sey gösterecegim!” diye kizini mutfaga götürmüs
Ocağa 3 tane eşit büyüklükte kap koymus, 3′üne de esit su doldurmus ve 3′ünün de altini ayni miktarda yakmis.İlk kaba bir havuç, digerine bir adet yumurta, digerine ise de bir avuç çekilmemis kahve çekirdegi koymus.
Ve her üçünü de tam 20 dakika pişirmiş. Daha sonra ateşi kesmiş. ilk önce haslanmis havucu bir tabaga almis. Sonra artik epey pismis olan yumurtayi alip bir tabaga koymus. En sonunda da artik suya iyice sinmis ve tam kivaminda kahve görüntüsü olan kahve’yi de bardaga boşaltmiş.
Kizina şu soruyu sormus: “Kizim ne görüyorsun?”
Kizi demis ki:”Ne görüyorum.. Haşlanmiş yumusak bir havuç (Bunu yaparken çatali havuca batirmis), artık pismekten içi katilasmis bir yumurta (yumurtayi eline almis,çatlatmis ve içini görmüs) ve bir bardak kahve. (Biraz içmis) “Hatta tadi oldukça iyi”
“Baba, bunu niçin bana gösteriyorsun?” diye sormus.
“Bak demis, hepsi ayni tür kapta, ayni sicaklikta, ayni süreyle pisti. Fakat hepsi bu etkiye farkli tepki verdiler. Havuç ilk basta sertti, güçlü idi. Ama kaynatilinca yumusadi hatta güçsüzlesti. Yumurta çok kirilgandi, hafifçe dokunsan çatlayabilirdi, ama kaynatilinca içi sertlesti, hatta katilasti. Bir avuç çekilmemiş kahve ise yine sertti, hepsi birbirine benziyordu, ama isitilinca ne oldu, bu kahve çekirdekleri, isindilar, gevsediler, ve içinde oldukları suya yayildilar. Koku yaydilar, tad yaydilar ve suyu essiz lezzet tasiyan bir kahve’ye çevirdiler.”
“Kizim sen hangisisin?” diye sormus adam. “Zorluklarla karsilastigin zaman nasil tepki gösteriyorsun?”

Siz hangisisiniz? Havuç gibi sert bir kisi misiniz, ama sorunlar yasayinca, yumusuyor ve güçsüzlesiyor musunuz? Yumurta gibi, içi yumuşak, her an kirilabilir bir kisi misiniz? Sorunlar karsisinda (ölüm, ayrilik, krizler, vs. vs,), güçleniyor ve sertlesiyor musunuz?

Yoksa bir kahve çekirdegi gibi misiniz? Kahve sicak suyu degistirir, hatta suyun sicakligi en üst dereceye çiktiginda, en lezzetli kahve ortami hazir olur. Lezzet en belirgin haline ulasir.
Eğer bu kahve çekirdeği gibi isen, çevrende ne kadar sorun olursa olsun, bunlari olumluya çevirebilirsin. Çevrene güzel tadlar, duygular katarsin. Kendini ve çevreni daha iyi yapmak için çalisirsin.

Siz hangisisiniz?

Emeğine sağlık. Kahve çekirdeği gibi olmayı isterim. :) Bunun içinde çalışmam lazım.

rica ederim kardeşim

ben de aynen kahve çekirdeği gibi olmayı isterdim


Emeğine sağlık. Kahve çekirdeği gibi olmayı isterim. :) Bunun içinde çalışmam lazım.

inşallah kardeşim


kıssadan hisse

MollaCami.Com