Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allahın isimleri ahiretin varlığına delil olabilirmi?

Evet Allahın herbir esması ahiretin varlığına delildir.Bizler Allahın varlığını yani zatını tefekkür edemeyiz haliyle sınırlı olan sınırsız olanı idrak edemez.Evet konumuza ışık tutması için Rabbimizin bir kaç esması yani isimleri ışığında ahiretin varlığını şöyle ispatlayabiliriz.

Allahın CEVVAD ismi şerifi

Evet cenabı hak cevvad'tır.yani cömerttir.bütün kullarının ihtiyacını nihayetsiz rahmet hazineleriyle giderir.bu öyle bir rahmet hazinesidirki hiç bir surette eksilmez.Evet güneş yaratıldığı andan itibaren hala ışığını bizlere vermekte evet o koca cismiyle dahi bir saniye olsun Allahın emrinden çıkmamıştır.Evet yeryüzü üzerinde meyveli ağaçlara bakacak olursak örneğin üzüm,mandalina,portakal,nar,saymakla bitmez evet bu meyveler her mevsimde aynısına yakın bir şekilde sofralarımıza geliyor.nasıl bir yenilik bu tükenmez eşşiz benzersiz bir hazine adeta cenabı Allah rahmetini o çekirdeklerde depoluyor.Çünkü, nihayetsiz cömertlik ve zenginlik nihayetsiz ihsan etmek ister, nihayetsiz bir lütufta bulunmak ister. evet bizlere bu dünya hayatında bu kadar lütuf ve ikramlarda bulunan bir zatın verdiği nimetleri birden kesip bizleri hiçlik karanlıklarına atması onun zenginliğine adaletine yakışmasa gerek.


Allahın ADİL İsmi şerifi

Adil (sonsuz adalet sahibi) ismi ahirete delildir. Şöyle ki:
Biz biliyoruz ki şu dünyada zalim zalimliği ile mazlumda mazlumluğu ile kalıyor. Zira Hitler, Musollini, Lenin ve birçok zalim dünyada milyonlarca kişinin ölümüne sebep oldular. Fakat törenle defnedildiler. Eğer bu insanlar dünyada cezalandırılsalardı en fazla idam edilirlerdi. Oysa ölmekle milyonlarca can almalarına karşılık bir can veriyorlar. Tam adaletin olabilmesi için onlar yüzünden ölen insanlar kadar canları alınmalı, onlar yüzünden acı çeken insanlar kadar acı çekmelidirler. Fakat bu dünyada bu mümkün değildir. Acaba nihayetsiz adalet sahibi ALLAH buna izin verir mi? Tam adaletin sağlanması bu dünyada mümkün olmadığına göre mutlaka bir başka aleme bırakılıyor. Öyle ise ahiret vardır. Hesap mutlaka olacaktır.
Bir ülkede hiç hapishane olmasa bir adam hükümdara karşı devamlı saygısızlık yapsa kanun ve nizama uymasa elbette sadece o adamı cezalandırmak için bir cezaevi yapılır. Aynen öylede ALLAH’tan gelen nimetlere şükretmeyen hatta daha da ileri giderek gerçek nimet sahibini inkar eden edepsizler için bir ceza yeri olacaktır. Madem bu dünyada böyle bir ceza yeri yok öyle ise mutlaka başka bir âlemde olacaktır.
ALLAH bu dünyada isyan edenler veya itaat edenler diye kısımlara ayırmadan herkese nimet veriyor. Demek ki itaat edenleri mükafatlandıracağı isyan edenleri cezalandıracağı başka bir mekan var.
Seven sevdiğine mükafat vermek onu daima mutlu görmek ister. Ama biz biliyoruz ki, ALLAH ‘ın en sevgili kulu Hz. Muhammed’e (sav), ALLAH vardır dediği için işkencenin akla hayale gelmeyeni tatbik edilmiş buna karşılık ALLAH’ın nimetlerini yalanlayıp ona isyan eden Ebu cehil, hayatını keyif ve eğlence ile geçirmiştir. Acaba ALLAH sadece insanlığın iftihar tablosu için bir cennet ve Ebu cehil için bir cehennem yaratmaz mı?

Allahın HAKİM ismi şerifi

Hakim (Her şeyi hikmetle yapan nihayetsiz hikmet sahibi) ismi,
Ahirete delildir. Evet kâinata dikkatle bakıldığında ne intizamsızlık ne de israf görünür. Her bir varlık O’nun hikmetli ve sanatlı bir işaretçisidir, aynen öyle de:
ALLAH kâinatta hiçbir varlığı manasız ve başıboş yaratmamıştır; küçük bir bakteriye ölmüş canlıların kalıntılarını temizlettirerek ona büyük işler gördüren ALLAH, insanı; varlıkların en değerlisini başıboş bırakır mı? Yaptığı iyi veya kötü fiillerden hesaba çekmez mi?
Bir mısır tanesi çürüyüp toprak olsun. Sonra ALLAH’ın Hay (hayat veren) ismi ile tekrar canlanıp 80-100 adede varabilecek mısır versin; yaradılmışların en hayırlısı, Kâinatın Efendisi, ALLAH’ın sevgilisi çürüyüp toprak olsun ve bir mısır tanesi kadar bile değeri olmasın. Bunu hangi akıl kabul eder? Evet ya ahirete iman et ya da aklını başından çıkarıp at.
Evet cenabı hak "Vermek istemeseydi istemek vermezdi." Biz görüyoruz ki açlık vermiş, nimet göndermiş; susuzluk vermiş, su göndermiş. İnsana ebediyet isteğini veren O’dur. Öyle ise mutlaka insana ebedi kalacağı bir mekan yaratacaktır. Çünkü O’nun hikmetsiz fiili yoktur.
Bir kimyager büyük bir itina ve çalışma sonucu her yaprağı on milyon lira kıymetinde olan gayet güzel ve eşsiz çiçekler yapsa ve bunları âdi bir saman çöpüymüş gibi keçilere yedirse ne kadar abes olur. O halde, her bir organı milyarlarca liraya değişilmeyecek kadar kıymetli olan insanları, elbette ki Hakîm-i Zülkemâl olan ALLAH (C.C) sadece ve sadece toprak altındaki kurt ve böceklere yedirmek için yaratmamıştır.
İşte ahiret olmasa insanın âkıbeti ve sonu bu tarzda olur...


Rabbim esmalarını hakkıyla idrak eden kullarından eylesin...

amin...amin...amin...
çok lezzetli bir konu...Rabbim istifademizi nasip buyursun...
devamını merakla bekliyorum...
Allah razı olsun kardeşim...

Amin....
çok özel,çok farklı bir paylaşım olmuş,
Allah razı olsun kardeşim.

okuyan gözlere sağlık günümüzün en önemli meselelerinden biride haşre imanla alakalı meselelerdir.Rabbim ahirete olan imanımızı kuvvetlendirsin inşaallah


Serbest Kürsü

MollaCami.Com