Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


mollaya fazla zamanimiz olur

'Kriz tv kanallarını vurdu, diziler 15 günde bir yayınlanacak' :D :D :D :D :D


Ekonomik kriz nedeniyle firmaların bütçelerinde tasarrufa yönelmesi ve daha az reklam verdiği, bunun da televizyon kanallarındaki dizileri olumsuz etkilediği bildirildi.



Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyon, radyo, gazete ve dergi gibi iletişim araçlarının reklam gelirleriyle ayakta durduğunu belirterek, reklam ne kadar fazla olursa programların ve içeriğin kalitesinin artacağını söyledi.

Ekonomik krizin firmaları ve dolayısıyla televizyon kanallarını olumsuz etkilediğini dile getiren Altunbaş, şunları kaydetti:

''Birkaç ay öncesini düşünelim. Her kanalda inanılmaz bollukta dizi vardı. Vatandaşlar, dizi enflasyonu arasında hangisini izleyeceğini şaşırır duruma gelmişti. Hatta dizi, birkaç bölümden sonra tutmadıysa kaldırılıp yerine yenisi geldi. Son dönemlerde ise firmalar kriz yüzünden tasarrufa gitmeye başladı. Bütçede tasarruf denilince ilk akla reklam giderlerinin azaltılması gelir. Bu nedenle, televizyon kanallarına verilen reklamlar oldukça azaldı. Reklam azalınca da kanallar, dizilerin yeni bölümlerini 15 günde, bazen 3 haftada bir göstermeye başladı. Hatta bazı diziler birkaç haftadır hiç gösterilmiyor bile.''

-DÜŞÜK MALİYETLİ PROGRAMLAR SEÇİLİYOR-

Altunbaş, televizyon kanallarının yüksek maliyetli diziler yerine daha düşük maliyetli yarışma programlarına ağırlık verdiğini belirterek, ''Krizin de etkisiyle para çok ön plana çıktı. Şu anda kanallarda yarışma enflasyonu yaşanıyor. Düşük maliyetle günü kurtarma çalışmaları. Dizileri finanse eden reklam azalınca kanallar, 10 bin TL ödüllü yarışmalara ağırlık veriyor'' dedi.

Önümüzdeki dönemde reklamların daha da azalacağını beklediğini dile getiren Altunbaş, şöyle devam etti:

''Diziseverlere kötü bir haber olacak ama şimdilik her hafta yeni bölümü beklemesinler. Firmalar 2009 bütçelerini iyice kıstığı için az reklam verecek. Sevilen dizilerin yeni bölümleri için bir süre beklemek gerekebilir. Bu durumun faydalı boyutu da var. Türkiye'de bir dizi enflasyonu vardı. Şimdi hepsi kendine çeki düzen vermek zorunda kalacak. Gerçekten kaliteli oyuncuların rol aldığı, kaliteli diziler ayakta kalacak. Vatandaşlar bir süre daha bir hafta yeni bölüm, bir hafta tekrar izlemek zorunda kalacak.''

Altunbaş, bu kriz ortamında artık kısa süreli ama daha etkin reklamcılığın başlayacağını belirterek, ''Fazla para ödememek için firmalar daha etkin reklama yönelecek. Topluma daha hızlı ve etkin ulaşmanın yollarını arayacaklar. Kriz, reklam sektörünün de kendini yenilemesi ve daha yaratıcı olmasını sağlayacak'' diye konuştu.

:)

Molla TV dizilerine devam ;)

yani internet reklamcılığı :D

gün doğuyor bize desenize :)


:)

Molla TV dizilerine devam ;)


:) 8)


:)

Molla TV dizilerine devam ;)


hani nerde nerde benim niye haberim yok? ;D ;D

Televizyon dizileri haftada bir mollanınkiler ise her an tercih sizin... 8) :)


Televizyon dizileri haftada bir mollanınkiler ise her an tercih sizin... 8) :)

tercih belli değil mi ;)

Ne güzel bir durun :) Yaşasınnnn :D :D :D

yaşasın kötülük yaşasın elma şekeri.. oley oley
(molladan onlara pek vakit kalmıyoki zaten)


'Kriz tv kanallarını vurdu, diziler 15 günde bir yayınlanacak' :D :D :D :D :D



yayınlamazlara karsınlar inşallah ebedi yayınlanamazlar...

dizilerden kriz hiç kalkmaz inşallah

her yer dizi oldu ki diğer dizilere gerek yok,

kurtlar kalktı ama gerçek hayatta ergenekon var,

acıklı,vurdulu-kırdılı,bombalı dizilere gerek yok otur Filistini izle en hakikisinden,

sevda dizilerine ise zaten bu ortamda kanacak yürek yok demek ki gerekte yok,

soygun,macera filimleri için de haberleri aç gerçeğini izle,

sen sağ ben selamet derler ya işte öyle halimiz,heryerimiz dizilik yani.........

Onun için "TV'ye hayır! Molla'ya evet" diyoruz zaten :D

sizi gidi mollakolikler siziiiiiiiii.biziiiiiiiiiiii ;D ;D ;D

bende nedense türkiyenin haberlerine bakmiyorum bakmakta istemiyorum ayni amerikanin kovbayi gibiler bakarsam alman haberlerine bakarim dünyada neler oluyor diye hic bir kaza ölü devletine karsi haber vermezler verselerde zaten müsadesini iptal ederler önce bunlarda devlet gelir medya en son

Gazete takip edenler ya da göz gezdirenler bilirler. Medyamızın şişirme haberlerini, ana manşetlerde boy gösteren magazin haberlerini, gazetede yok yere yer işgal eden gereksiz haberleri, katil, gasp, kapkaç vs vs...

Geçtiğimiz cuma günü tüm bunları protesto amaçlı bir başlık atmıştı gazetelerden biri (gerçek anlamda haberi amaçlayan gazetelerden biri). Cuk oturmuş olmalı ki diğer gazeteler ve bir çok internet sayfalarında yer aldı. Arada sirkelenmek mi gerekiyor ne ::)

Aman neyse, siz boşverin onları. Molladan takip edin gerçek gündemi ;) İddialıyız yani 8) :D

Dostlar ne güzel demiş yorumlar eklemiş ya....

hay ağzınıza sağlık sizin....


Serbest Kürsü

MollaCami.Com