Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dirilen ölü

DİRİLEN ÖLÜ

Mû­sâ aley­his­se­lâm za­ma­nın­da Be­nî is­râ­il­'den bir genç, ken­di­n­den baş­ka mi­râs­çı­sı bu­lun­ma­dı­ğı hâl­de, ma­lı­na ta­mah ede­rek zen­gin am­ca­sı­nı öl­dü­rür. Ölü­sü­nü de giz­li­ce kom­şu bir kö­ye bı­ra­kır.


Er­te­si gü­n, gen­cin köy­lü­le­ri Mû­sâ aley­his­se­lâ­ma gi­dip, zen­gi­nin, kom­şu köy­lü­ler ta­ra­fın­dan öl­dür­ül­dü­ğü­nü söy­ler­ler. On­lar da öl­dür­me­di­kle­ri­ni söy­le­yin­ce, Ce­nâb-ı Hak, bir inek ke­sip bir par­ça­sı ile ölü­ye vu­ru­lur­sa, ölü di­ri­lip kâ­ti­lin kim ol­du­ğu­nu söy­le­ye­ce­ği­ni Mû­sâ aley­his­se­lâ­ma bil­di­rir.


Halk, Haz­ret-i Mû­sâ'ya, ke­si­le­cek ine­ğin vas­fı­nı so­rar. O da bil­di­rir. De­ğe­ri üç al­tın et­me­si­ne rağ­men, is­te­ni­len va­sıf­lar yal­nız bir inek­te bu­lun­du­ğu için, de­ri­si do­lu al­tın ve­re­rek bu ine­ği sa­tın alıp ke­ser­ler.


Ke­si­len ine­ğin bir par­ça­sı­nı ölüy­e vu­run­ca, ölü di­ri­lip, “Be­ni öl­dü­ren ye­ğe­nim­dir.” der ve tek­rar ölür. Köy­lü­ler kâ­ti­li ya­ka­la­yıp öl­dü­rür­ler. Böy­le­ce iki köy ara­sın­da­ki çe­kiş­me de so­na erer.


Bu hu­sus, Kur'ân-ı ke­rîm­de Be­ka­ra sû­re­si­nin 67-73. âyet-i ke­rî­me­le­rin­de bil­di­ril­mek­te­dir. Son âyet-i ke­rî­me­nin de­va­mın­da me­âlen; “İş­te Al­lah ölü­le­ri böy­le di­ril­tir. Dü­şü­nüp de ger­çe­ği an­la­ma­nız için si­ze gös­te­rir.” bu­yu­rul­mak­ta­dır.


Fi­ra­vun­lar dev­rin­de­ki Mı­sır’da sı­ğır, mu­kad­des sa­yı­lan bir hay­van­dı. şim­di Hin­dis­tan’da ol­du­ğu gi­bi ine­ğe ta­pı­lır­dı. Al­lah­tan baş­ka şey­le­re ta­pı­nıl­ma­ya­ca­ğı­nı gös­ter­mek ve böy­le bâ­tıl inanç­la­rı yık­mak ga­ye­siy­le, Be­nî is­râ­il'e bu mu­ci­ze gös­te­ril­miş­tir.

Rabbim'in mucizesi hiç bitmez ki..

EMEĞİNE SAĞLIK....................BU yahudiler adam olmaz.

Rabbim son nefeste imandan ayırmasın müslüman milletimi...


kıssadan hisse

MollaCami.Com