Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Besmele incelendi.....

Çesitli üniversitelerde görev yapan ve tibbin farkli alanlarinda uzman
olan 30 profesörden olusan bir arastirma grubu, besmeleyle kesilen hayvan
etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasinda herhangi bir fark
olup olmadigini ortaya koymak amaciyla laboratuar ortaminda deneysel
incelemeler yapiyorlar.

Besmelenin sirri ...
Bilim adamlari, hayvan kesimi sirasinda dinen yerine getirilmesi zaruri
olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir
etkisi olup olmadigini arastirinca sasirtici sonuçlarla
karsilasiyorlar.
Arastirmanin metot ve teknigi konusunda bilgi veren Sam Üniversitesi
Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nebil Serif; ‘Besmele ile kesilen
kus cinsi hayvan, sigir ve küçük bas hayvanlarin etlerinden ve besmelesiz
kesilen ayni cins hayvanlarin etlerinden ayri ayri nûmuneler alarak
özel laburatuvarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptiklarini
söylüyor.

Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açik
kirmizi gül rengini aldigini, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakin
koyu kirmizi bir renge büründügünü görülüyor.

sasirtan sonuç ...
Prof. Serif ayrica, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba
rastlamadiklarini, Besmelesiz etlerin teshisinde ise, sürekli çogalan,
büyük ölçüde zararli mikrop ve bakteriler tespit edildigini söylüyor.
Besmelesiz kesilen etlerin dokularindaki kanlarda iltihapli akyuvarlar ve
alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularinda ise, buna
benzer herhangi bir sonuca rastlanmadigi tespitinde bulunuluyor.


Bilim ve Teknoloji

MollaCami.Com