Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kursa katıl, 100 YTL'yi al

Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma kampanyasının sertifika törenine katılan Vali Selim Cebiroğlu, bundan sonra açılacak kursları başarıyla bitiren kursiyerlere 100 YTL verileceğini açıkladı. İslam dininin ilk emrinin 'Oku' olduğunu hatırlatan Vali Cebiroğlu, ilde okuma-yazma oranının daha da yükselmesi için bu tür kursların devam edeceğini aktardı.

Bu arada TÜİK'in adrese dayalı yaptığı sayımlara göre, Ardahan il genelinde okuma-yazma bilmeyen 11 bin 141 kişi olduğu belirtildi. İl merkezinde bu sayının 820 bay ve 2 bin 953 bayan olmak üzere toplam 3 bin 773 olduğu kaydedildi. Ardahan'da Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma kampanyasının Göle ilçesinde 1. ve 2 kademe kurslarının açıldığı, il merkezinde de 1. kademe ve 2. kademe kursu sonucunda toplam 18 kursiyerin başarılı olduğu dile getirildi.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Selim Adar, Ardahan'da kurslara katılım için afiş ve pankartlar asılarak vatandaşların bilgilendirildiğini; ancak vatandaşların tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için kurslara rağbet göstermediğini savundu


haber7


Egitim Haberleri

MollaCami.Com